Els alumnes Martí Colet, David Moreno, Joan Tort, Joan Saura i Eric Via han realitzar el quart control de maduració de la verema 2014 a l’escola.
Els resultats són els següents:
Varietat |
Pes baia |
ºBrix |
GAP |
ATS |
pH |
Chardonnay (vell) |
1,99 |
20,5 |
11,6 |
4,0 |
3,1 |
Chenin |
1,21 |
20,8 |
11,6 |
5,3 |
3,0 |
Incroccio Manzoni |
1,39 |
22,8 |
13,0 |
5,8 |
3,0 |
Macabeu |
1,76 |
15,8 |
8,3 |
4,9 |
3,1 |
Merlot (nou) |
1,35 |
20,8 |
11,6 |
4,2 |
3,3 |
Merlot (vell) |
1,16 |
21,2 |
11,8 |
4,5 |
3,2 |
Muscat |
3,35 |
15,3 |
8,0 |
5,4 |
3,0 |
Syrah |
1,28 |
19,8 |
11,0 |
4,9 |
3,2 |
Ull de llebre |
2,20 |
15,8 |
8,3 |
3,4 |
3,2 |
Xarel·lo |
1,93 |
18,0 |
9,8 |
5,1 |
3,0 |
Les varietats negres que aparentment estan acabant el verol són Syrah, Merlot i Ull de llebre. La seva maduració fenòlica, (mètode ITV) és de:
Syrah A520= 0,84; IP= 17.
Merlot (nou) A520= 0,51; IP= 21.
Merlot (vell) A520= 0,41; IP= 14.
Ull de llebre A520= 0,42; IP= 17
La setmana que ve ja començarem a controlar els Cabernets. Sembla que el Macabeu s’estigui recuperant, però encara va endarrerit respecte al Xarel·lo.