Els alumnes Foix Almirall, Aleix Córdoba, Maria Córdoba, Lluc Cordonet, Marc Esteve, Salvi Ramiro, Sílvia Roca i Josep Mª Rosell han realitzar el tercer control de maduració de la verema 2014 a l’escola.
Els resultats són els següents:
Varietat |
Pes baia |
ºBrix |
GAP |
ATS |
pH |
Chardonnay (nou) |
1,44 |
20,8 |
12,4 |
4,3 |
3,2 |
Chardonnay (vell) |
1,68 |
18,5 |
10,4 |
8,3 |
3,1 |
Chenin |
1,23 |
18,7 |
10,5 |
6,6 |
3,0 |
Incroccio Manzoni |
1,30 |
19,8 |
11,3 |
6,8 |
2,9 |
Macabeu |
1,18 |
11,7 |
6,0 |
9,2 |
2,8 |
Merlot (nou) |
1,36 |
18,2 |
10,2 |
6,0 |
3,1 |
Merlot (vell) |
1,16 |
18,2 |
10,2 |
5,9 |
3,1 |
Muscat |
2,50 |
13,5 |
7,1 |
4,7 |
2,8 |
Syrah |
1,22 |
18,0 |
9,7 |
6,9 |
3,0 |
Ull de llebre |
2,10 |
16,5 |
9,1 |
5,0 |
3,1 |
Xarel·lo |
1,72 |
15,5 |
8,4 |
7,0 |
2,9 |
Les varietats negres que aparentment estan acabant el verol són Syrah, Merlot i Ull de llebre. La seva maduració fenòlica, (mètode ITV) és de:
Syrah A520= 0,68; IP= 17.
Merlot (nou) A520= 0,78; IP= 27.
Merlot (vell) A520= 0,78; IP= 43.
Ull de llebre A520= 0,30; IP= 16
La verema començarà la setmana que ve amb tota seguretat. A ressaltar l’estrany endarreriment del Macabeu, sembla que el Xarel·lo vulgui “atrapar-lo”, si fos així estaríem davant d’un fet realment excepcional.