Dona i immigració

La lluita per la igualtat

Fa més de cent anys que es va començar a qüestionar que el sistema patriarcal fos "normal" i que això derivés en canvis en la societat. El moviment feminista va reivindicar la igualtat de l'home i la dona en tots els àmbits. Un dels primers cavalls de batalla va ser aconseguir que les dones tinguessin dret a vot. Un altre cavall de batalla va ser aconseguir que les dones treballadores poguessin conquerir drets socials i la igualtat salarial amb els homes.

En aquells països on la reivindicació feminista ha coincidit amb la conquesta de drets socials i la separació entre religió i poder polític, ha estat possible poder reduir aquestes desigualtats.

La discriminació, però, no només es basa en aspectes legals. Sistemàticament els llocs de responsabilitat són ocupats per homes, les feines que acostumen a fer les dones estan més mal pagades, la dona és tractada com a objecte en molts anuncis publicitaris, nens i nenes continuen jugant a jocs diferents que perpetuen els valors masclistes... A dia d'avui, la desigualtat i la discriminació de la dona es continua donant en tots els països, tot i que de maneres diferents.

Per tant, tenint en compte que el fenomen migratori té un impacte social molt gran, la manera com aquest fenomen afecta les dones també està relacionat amb les discriminacions a les dones que continuen existint a dia d'avui.