Sortida 4t d'ESO

Sortida 4t d'ESO

de Administrador/a a8058969 -
Número de respuestas: 0

Els  alumnes de 4t van fer una visita a Argelers, Elna i Cotlliure (França) amb la companyia de l’Assumpta Montellà, autora del llibre la maternitat d'Elna

IMG_8458%20%283%29.JPG

El dimarts,  28 de gener,  els  alumnes de 4t de l’institut el Vern van fer una visita a Argelers, Elna i Cotlliure amb la companyia de l’Assumpta Montellà, autora del llibre La Maternitat d’Elna. Aquesta sortida s’emmarca dins del currículum de 4t d’eso i, enguany, s’ha fet coincidir amb el  75è aniversari de l’entrada a Lliçà de Vall de les tropes franquistes i de la retirada cap a l’exili de les forces i població republicanes.

Es va visitar i trepitjar la platja d’Argelers on milers de republicans (el mes de juny de 1939 se’n  comptabilitzaren 95.000) van ser internats  entre  filferrades i on van malviure, patint fred, gana, malalties i convivint amb la mort de companys.

També vam visitar la Maternitat d’Elna, un antic palauet rural del segle XIX, en mal estat,  proper al camp d’Argelers.  Aquest palauet va ser restaurat i habilitat com a maternitat per la jove suïssa  Elisabeth Eidenbenz  amb el suport econòmic de la Central de l’Associació d’Ajuda Suïssa als Nens. En aquesta maternitat, l’Elisabeth va ajudar a néixer i a sobreviure 597 infants. Segons ella “Només vaig complir amb el meu deure. Era normal i indispensable ajudar els oprimits i els perseguits”.

Finalment, vam visitar la tomba del gran poeta de la llengua castellana, Antonio Machado a Cotlliure, on es va exiliar i morir el 22 febrer de 1939. Davant la seva tomba, els alumnes  li van fer un homenatge que consistia en un recital i una ofrena.

El recital estava estructurat en tres parts. A la primera, es recitaven fragments de poemes escrits fins el 1936  d’obres  com Soledades,, galería y otros poemas,; Nuevas canciones;  y Campos de Castilla. A la segona, una breu selecció de poemes de Poesía de guerra (1936-1939. Per últim, a la tercera part, una selecció d’aforismes i proverbis i poemes com “Retrato”. Com a cloenda de l’homenatge, l’alumna Cèlia Rodríguez de 4t A va llegir el poema que  va escriure per aquesta ocasió i es va dipositar una ofrena simbòlica damunt la tomba.

360 palabras