EL VERN VISITA EL BORN

EL VERN VISITA EL BORN

per Administrador/a a8058969 -
Nombre de respostes: 0

El proper dimarts 12 de novembre, l'alumnat de quart de l'ESO del nostre institut visitarà EL BORN. CENTRE CULTURAL.

EL BORN CC

Què és el Born Centre Cultural?

El jaciment, la Barcelona del 1700, la memòria dels fets del 1714 i el mercat es donen la mà al Born Centre Cultural, un espai històric que configura un eix del temps que permet, des de l'avui, mirar l'ahir per projectar el demà.
 

El Born Centre Cultural és un espai singular i excepcional que relliga tres segles de la nostra història. Sota l’estructura d’un mercat emblemàtic de l’arquitectura del ferro del segle XIX, trobem la Barcelona del 1700, la ciutat pròspera que va patir el setge del 1714, d’èpica i heroica resistència, abans de derivar en la pèrdua de les llibertats nacionals de Catalunya, encara no restituïdes tres segles després.

L’eix del temps que de manera natural s’esdevé en aquest espai memorable obre les portes a fer una mirada cap al passat, el present i el futur del nostre país, una reflexió convenient i necessària en aquest moment transcendent de la història de Catalunya. Des de la consciència d’on venim i què som, sabrem més i millor cap on ens cal caminar com a poble.

EL BORN

200 paraules