SAGA + Linkat + Intraweb + Moodle  Final

  • Hi haurà la possibilitat de tenir les dades dels usuaris centralitzades pels quatre entorns.
  • Hola,
    -Entenc la teva pregunta, ja que seria ideal que tots els serveis XTEc es validessin en un LDAP Server únic (correu, Saga, Xtecblocs, phobos, www, mysqls...) i poguéssim aprofitar també per a validar també els serveis propis (Intraweb, Moodle,...) però crec que estem molt lluny d'aquí (fins hi tot ja no sé exactament quins serveis es validen així (crec que correu, saga, puc i d'altres (crec que també els ftps)) i quins només s'han sincronitzat puntualment (mysqls, portal linkat,...). Fins i tot anar més lluny, i el tema de l'edu365 també tingués un funcionament semblant.
    -Suposo que el tema és difícil. No només temes tècnics i de coordinar diferents històries, sinó també està el tema de SAGA i la privadesa de les dades i demés.

    -Deixant els temes teòrics, alguna idea:
    +Tema importar dades. Els professors jo no els treuria de SAGA, ja que no hi ha tans canvis cada curs i, quan hi són, tens el problema dels profes que encara no tenen usuari xtec, de que saga encara no els ha incorporat (últimament ho fa més ràpid). Els alumnes sí que s'haurien de treure de SAGA i mirar de fer un procés semi-automàtic: obtenir unes dades en cvs i crear un nom d'usuari i contrasenya a partir d'aquestes dades i/o filtrar alumnes nous.
    +A partir de les dades finals hi ha diferents opcions més o menys complicades que dependran de cada cas. Des de l'opció menys sincronitzada (importar usuaris a cada plataforma) a la més complexa (muntar al servidor web del centre un ldap i sincronitzar en ell tots els serveis del centre (per la intraweb s'hauria d'activar el mòdul authpn i authldap). Una opció intermitja seria la sincronització intraweb-moodle, via mòdul moodle o autentificant a la mateixa bd (això depén dels servidor i versions que es volen tenir: phobos, agora,...).
    -Com veus el tema és molt ampli i dóna per fer un llibre. Així que potser via fòrum només val la pena documentar aspectes concrets (dubtes de com fer alguna cosa o compartir una manera de fer-ho).
    -Si tot va bé i hi ha temps, estic portant un treball de recerca sobre el tema del ldap i demés, i miraré de documentar la solució 'més complexa' de muntar un servidor al centre que gestioni globalment tots els usuaris. Així, espero poder compartir-la abans de final de curs (de fet, això és útil per muntar-lo al juliol-setembre).
    Atentament,
    Joan

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 30 minuts.

Avís legal
footer_right