Propostes maqueta 2.0 (usuaris-categories-permisos)  Final

  • Hola a tothom. Seguint el fil d'altres discussions (intranets, pilotatge...) faig una proposta per a la taula de permisos i temes relacionats. Crec que hi ha moltes coses opinables, però miro de concretar per a fer el rotllo una mica més lleuger...

    -Blocs maqueta: Això queda una mica penjat (però aprofitant el post...) Està repetit un bloc (usuaris en línia i qui hi ha?). S'hauria de treure un.

    -El bloc menú principal, podria incloure els ítems per defecte de Zikula. Ja sé que aquests ja els tenim al menú horitzontal, però seria útil tenir-los aquí, sobre tot per quan algú canvia d'entorn visual o per problemes amb el navegador no veuen el menú horitzontal i no saben fer aquestes accions bàsiques.
    Els ítems prodrien ser id11-Inici, 12-El meu compte, 13-Bústia, 14-Surt i 15-Administració. Jo tindré en compte aquestes modificacions en la proposta de permisos.

    -Grups d'usuaris. La proposta inicial és bona, deixant a nivell de permisos el grup 'Famílies' sense cap tractament especial, però va bé per a futures accions. L'únic problema és el PAS. El seu tractament depén del centre però, per la meva experiència, el PAS després necessita gairebé els mateixos permisos que el professorat (pensem en les reserves, documents del centre). La meva proposta és crear un nou grup (per exemple 'Personal' que sigui el personal del centre). Llavors en carregar usuaris profes o Pas se'ls assigna els dos grups (ara es pot fer molt bé amb la nova versió del iw_users). D'aquesta manera, es pot manegar més clarament els permisos i accesos (allò que es propi del claustre, del PAS o del personal del centre). En la proposta de permisos també incorporaré aquest grup (si no agrada, caldrà substituir els permisos de personal per professorat).

    -Categories. Crearia les mateixes categories al mòdul categories (per Pages, Content i News) i en el Downloads. Així mateix, també aprofitaria els mateixos noms en els mòduls iw (Crear fòrums, taulers,...). La proposta seria: cid1-Centre (Tothom accedirà, direcció escriurà), cid2-Comunitat (Usuaris accedirà, direcció escriurà), cid3-Alumnat (alumnes i profes escriuran), cid4-Gestió (Personal escriurà), cid5-Claustre (Professorat escriurà) i cid6-Direcció (Direcció escriurà).
    -Taula de permisos. Deixarem una estructura oberta (els nous blocs, mòduls o categories seran accesibles per a tothom), però les categories quedaran definides per defecte amb claredat. Així mateix, la creació de nous grups tampoc afectarà a les categories per defecte (no les veuran). La taula podria ser:
    ------------------------------------------------------------------------------------
    Administradors .* .* Administració

    changingRole iw_myrole:: :: Administració

    Usuaris ExtendedMenublock:: 1:15: Cap

    No registrat ExtendedMenublock:: 1:(12|13|14): Cap

    Professorat iw_qv:: .* Addició

    Personal iw_bookings:: .* Addició

    Direcció Categories::Category 6:: Lectura

    Professorat Categories::Category (3|5):: Lectura

    Personal Categories::Category 4:: Lectura

    Alumnat Categories::Category 3:: Lectura

    Usuaris Categories::Category 2:: Lectura

    Tots els usuaris Categories::Category (2|3|4|5|6):: Cap

    Professorat Downloads::Add .* Addició

    Direcció Downloads::Category 6:: Lectura

    Professorat Downloads::Category (3|5):: Lectura

    Personal Downloads::Category 4:: Lectura

    Alumnat Downloads::Category 3:: Lectura

    Usuaris Downloads::Category 2:: Lectura

    Tots els usuaris Downloads::Category (2|3|4|5|6):: Cap

    Alumnat Content:: .* Esborrament

    Usuaris .* .* Comentari

    No registrats .* .* Lectura
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    -Tema mòduls iw Com he comentat abans, crec que seria bo crear per defecte en els iws la mateixa estructura que les categories, adaptant-les al mòdul. Així podria ser:
    Agendes: Es podrien afegir (a la de reunions i sortides) una agenda per cada categoria (Centre, Comunitat, Alumnat, Personal, Professorat, Direcció). Els que veurien l'agenda estaria clar, l'adminsitrador restaria pendent.
    Fòrums. El mateix. Només canviaria que qui te accés pugui escriure (menys al fòrum Centre on els no registrats només podrian veure'l)
    Tauler: El mateix, però, com les limitacions d'escriptura són generals limitaria l'escriptura a Direcció inicialment.

    Bé, vaja rotllo! Espero que serveixi... Atentament,
    Joan



    Editat per: jguille2, 12/Novembre/2008 - 15:35
  • Hola Joan,

    Avui hem començat a definir la versió RC2.

    Hi hem incorporat força de les coses que comentes en el teu missatge. Accions portades a terme:

    • Hem eliminat el bloc repetit i hem deixat, només, el que té per títol Qui hi ha?.

    • En el bloc de menú principal hi hem afegit l'ítem ?Administració?. Això permet seguir administrant la intranet, sense haver d'escriure admin.php en el navegador. La resta d'ítems (Inici, El meu compte...) hem considerat que no era adient posar-los perquè el bloc quedava molt carregat de continguts. Qui vulgui que els afegeixi.

    • Hem creat el grup Personal tal com suggereixes i hi hem afegit el professorat que ve d'exemple amb la maqueta. En aquest grup també s'hi hauria de posar el personal del PAS.

    • Hem creat totes les categories tal com comentes. També hem creats els permisos que hi estan associats segons la teva proposta.

    • Hem creat les mateixes categories en el mòdul de descàrregues amb els permisos que proposes.

    • En els mòduls iw no hi hem fet cap canvi perquè preferim no lligar-ho a les categories donat que els permisos de Zikula (excepte els permisos més generals de lectura i administració) no hi tenen efectes. Pensem que intentar-ho lligar a les categories podria despistar i creiem que és millor que cadascú ho defineixi com millor li vagi.

    • Hem corregit el permís que comentaves en un missatge anterior sobre l'accés als no registrats a les categories.


    La teva proposta ens ha estat de gran ajut. Moles gràcies.

    Suposo que aquesta mateixa setmana publicarem la RC2 amb totes aquestes millores.

    Fins aviat,

    Albert
  • Hola Albert,
    M'alegra que serveixin les propostes...
    El tema dels mòduls iw ja ho veia una mica forçat, però era per crear uniformitat i ajudar a veure-ho clar als despistats (també deu ser que sóc una mica cap-quadrat...). Evidentment el tema no és pels permisos sinó per la presentació a l'usuari. Potser es podria plantejar només per alguns mòduls (estic pensant en el iw_forum) i deixar que els altres (principalment el tauler i les agendes) vagin per la seva banda com sempre.
    El tema seria que quan un porfessor escriu al 'Claustre' (sigui al fòrum, a notícies, un document per a descàrregues,...) tingui clar que només ho veuran els seus companys, si és a 'Gestió' que també el PAS,...
    Atentament,
    Joan

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 30 minuts.

Avís legal
footer_right