zikula en local  Final

  •  

    Hola companys!!!!

     Vull trastejar una mica amb zikula durant les vacances però ho vull fer en local. Utilitzo el Easyphp i quan arriba el moment de fer la base de dades (que suposo l'ha de fer automàticament) diu que hi ha un error.

    Algú em podria ajudar i dir-me com ho instal·lo en local????

     

    Moltes gràcies

  • Hola,

    Tens dues opcions:

    -Crear primer la base de dades des del phpmyadmin. Llavors des de l'isntal·lador del zikula no has de marcar l'opció de 'crear la base de dades' ja que ja la tens.

    -No crear la base de dades i marcar la creació des de zikula.

    Per a la segona opció, l'usuari que indiquis de mysql ha de tenir permissos per crear bases de dades (per exemple, el root). De tota manera, et recomano la primera opció, ja que acostuma a donar menys problemes.

    Atentament,

    Joan 

  •     Hola,

    Per instal·lar el Zikula ho has de fer amb l'script d'instal·lació que incorpora (install.php). El procediment és senzill: copies els fitxers a dins del directori www, vas al navegador, escrius l'adreça (per exemple, http://localhost/zikula) i t'avisarà de que no està instal·lat. Et mostrarà un enllaç al fitxer install.php per instal·lar-lo.

    Durant el procés d'instal·lació li has d'indicar les dades d'accés a la base de dades. Si tens problemes durant el procés, intenta concretar tant com puguis en preguntar.

     

    Salutacions,

        Toni 

  • Hola Toni!!!

     

    A veure, tinc els dfitxers en la carpeta "www" del Easyphp, quan el poso en marxa, clico a la icona "local web", entro a l'script d'instal·lacació per crear la base de dades i és en aquest  punt on em dona problemes:

    Poso aquestes dades:


    Les dades d'accés a la base de dades les proporciona l'administrador/a del vostre servidor.

    Tipus de la base de dades MySQL
    Tipus de taula de la base de dades (només pel MySQL) MyISAM InnoDB
    Servidor
    Nom d'usuari : iolle
    Contrasenya
    Nom de la base de dades : iolle
    Prefix de les taules (per compartició de bases de dades)

    Crea la base de dades
     Ara, jo em pregunto que aquestes dades les he de canviar en algun document o al clicar la "crea la base de dades" ho fa sol?En el cas de que no ho fes sol, on és el document que he de canviar les dades?moltes gràcies

     

     

     

  • Hola,

    Em remeto al meu missatge anterior i concreto una mica més el tema de l'usuari.

    -En instal·lar l'Esasyphp, si entres a la base de dades (al phpmyadmin), l'únic usuari que hi ha (que és l'administrador) és el root (sense contrasenya). A partir d'aquí pots crear nous usuaris, canviar contrasenyes,... però no et cal.

    -Jo crearia abans la base de dades des del phpmyadmin. Per exemple li dius iolle

    -En instal·lar Zikula, li dius que no crei la base de dades i li passes les dades: nom de la base-iolle, usuari-root, contrasenya-(en blanc)

    I amb això... llestos!

    Atentament,

    Joan 

  • Bon dia. Em dic Carles
    Estic intentant la instal·lació del zikula en local i en el moment de crear les taules de la base de dades m'apareix un error:

    " Tabla 'zikula.zk_module_vars' no existe
    SELECT pn_value , pn_nome FROM zk_module_vars WHERE pn_modname='PNCpnfig' "

    I es va repetint fins que salta un error d'apache.exe

    Algú em pot proporcionar les taules de la base de dades amb extensió sql? De fet el phpposnuke tenia aquesta alternativa quan descarregaves tot l'instal·lable!

    Moltes gràcies
  • Hola Carles, et comento alguna cosa:
    -Si estàs instal·lant zikula, veuràs que a la carpeta /docs (tant sigui 1.0.3 com 1.1.1) tens la consulta sql que comentes.
    -De tota manera, jo no he fet servir aquestes consultes, sinó que sempre he tirat de l'script i m'ha funcionat bé. Et comento dues coses:
    -Sempre m'agrada crear la bd jo abans de la instal·lació i llavors indicar que ja tinc la bd creada i passar-li el nom. Em consta que la creació de la bd de vegades dona problemes. Així, si no l'has creat tu abans, jo ho provaria...
    -Jo treballo en Linux, però si ho estàs fent amb Windows i l'easyphp pensa de mirar que la versió de php siguin correctes.. Ara parlaria de memòria (si és el cas m'ho puc mirar) però la versió que hi havia als materials de les maquestes 1.x (crec que era l'easyphp 1.9) no rutlla a bé amb zk.
    Ja diràs. Atentament,
    Joan
  • Hola Carles,

    Si et baixes la maqueta, trobaràs el fitxer sql amb les consultes per crear les taules. Si vols fer la instal·lació del Zikula, només has de cridar el fitxer install.php. Recentment ha aparegut la versió 3 de l'EasyPHP. No l'he provada, però probablement sigui la millor opció per treballar en local.


    Salutacions,

    Toni

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 30 minuts.

Avís legal
footer_right