Dubte pel que fa a la creació de subgrups  Final

  • Hola, m'he trobat amb una qüestió que dubto com resoldre: actualment pretenc dinamitzar la intranet amb l'alumnat pel que fa a quaderns virtuals o activitats clic. He donat d'alta a tot l'alumnat de cicle superior del centre, però necessito crear subgrups. És a dir, que dins el grup d'alumnat i hagi diferents subgrups ens funció del nivell i grup. De moment ho he gestionat creant més grups a part de l'alumnat i que cada alumne pertanyi a 2 grups (p.ex. alumnat i 5è). És aquesta la millor manera? No existeix la possibilitat de crear subgrups dins del grup alumnat? Ja em direu.

    Gràcies i molt bones i merescudes vacances.
    Fins aviat.
  • Hola,
    Doncs la manera amb que ho has fet (creant més grups) és la correcta.
    Ja des de les maquetes 1.x, amb diferents apunts al fòrum, es recomanava no utilitzar els subgrups, ja que tots els mòduls de zikula (tant els de la intraweb com els altres) gestionen així els permisos.
    Ara la 2.0, ja no trobem els subgrups ni a la gestió de grups, ni en donar permisos als diferents mòduls iw.
    Així la idea és crear tants grups com vulguis (sense limitació: pot haver-hi 1rESO, 1rESOA, delegats, grup_teatre,...). Tants com necessitats tinguis en crear estructures (un fòrum propi restringit, una agenda de grup no pública,...). Això dona molta més flexibilitat que els subgrups.
    Atentament,
    Joan
  • Hola Xavier,

    Tot estar en gestionar correctament els permisos. Per exemple, el grup alumnat ha de contenir tots els alumnes del centre i se li aplicaran els permisos comuns a tots els alumnes del centre. Després tens un grup amb els alumnes de cinquè, a on li aplicaràs els permisos que afectin a tots els alumnes de cinquè i, finalment, tens un grup 5a que només conté els alumnes d'aquest grup-classe.

    A la taula de permisos, a la part de dalt de la taula has de posar els permisos dels grups més petits: 5a, 5b, etc. Després, a sota, has de posar els dels grups més grans: cinquè, quart, etc. i, més avall, has de posar els permisos sobre els grups més genèrics: alumnat, professorat, etc.

    Com que els permisos s'apliquen de dalt a baix i els permisos dels grups petits són més específics, això fa que tot funcioni. D'altra banda, molts mòduls IW et permeten configurar l'accés des de dins del mòdul mateix i, gràcies a aquesta granularitat, pots assignar QV als alumnes de 5a i 5b per separat, a la vegada que no cal crear un permís a la taula de permisos per a 5a i un altre per a 5b, sinó que donant accés a tot el grup alumnat estaries cobrint tots els casos.



    Salutacions,

    Toni

Aquesta llista mostra els usuaris actius durant els darrers 30 minuts.

Avís legal
footer_right