Administrador/a Espai de suport

Activitats H5P i banc de contingut

per Administrador/a Espai de suport - dimarts, 19 de desembre 2023, 09:06
 

Des del juliol de 2022 Àgora passa a utilitzar el connector natiu d'H5P millorant així la seva integració amb el sistema. A continuació trobereu explicat el funcionament de les noves activitats H5P i la seva integració dins del banc de contingut de Moodle.


Activitats H5P natives


Els continguts interactius H5P passen a ser una activitat que s'anomena Activitat H5P integrada al codi base del Moodle.

Les novetats i avantatges que ofereix aquesta activitat són les següents:

  • Cada curs Moodle té un banc de continguts H5P. Les activitats que pugi o crein els usuaris amb rol Professorat, s’afegiran al banc de continguts del curs. 
  • Es poden afegir continguts H5P als cursos tant del banc de continguts, com mitjançant fitxers H5P creats en llocs externs. 
    • Per afegir un contingut ja creat i que està al banc de continguts cal fer clic a l’opció 1 (vegeu les imatges següents) i triar el fitxer del repositori del banc.


    • Per crear un H5P nou, anar al banc de continguts (2) i, un cop creat, tornar al curs i afegir-lo del repositori Banc de continguts (1).


    • Per afegir un fitxer H5P del nostre ordinador, cal triar-lo del selector de fitxers Puja un fitxer.


      Cal triar si es vol fer una còpia de fitxer o crear un accés directe. En aquest segon cas, si s’edita el fitxer des del banc de continguts, aquest s’actualitzarà de forma automàtica al curs. Si es fa una còpia del fitxer, aquest quedarà associat només al curs



      • Els  continguts H5P del banc també es poden inserir a les activitats o recursos quan es configuren mitjançant el botó "H5P" de l'editor HTML.



      El banc de contingut

      El banc de continguts és un repositori del curs on es poden guardar, editar i crear continguts H5P. A aquests continguts es pot accedir també des del selector de fitxers. 

      1. Accedir al panell lateral de navegació
      2. Obrir el Banc de contingut

      Banc de contingut del curs


      El banc de contingut permet crear continguts H5P (1) o carregar un contingut en format fitxer H5P extern (2)




      Al fer clic al botó Afegeix es mostren els tipus de contingut H5P que permet crear.




      Els continguts existents també tenen l'opció d'editar-los al banc de continguts.





      Per defecte les activitats es creen amb visibilitat pública. Aquest paràmetre va associat a l'usuari i es pot canviar accedint a les preferències del banc de contingut des del seu perfil.





      En cas de voler que no ho sigui, un cop creada, cal marcar l’opció Fes-ho ocult.