Administrador/a Espai de suport

MOODLE: Quins continguts multimèdia funcionen al Moodle?

per Administrador/a Espai de suport - dimarts, 1 d’agost 2023, 12:56
 
 
Per tal d'afegir continguts multimèdia al Moodle cal activar els filtres multimèdia en cas que no estiguin activats. Aquest filtre està activat per defecte a l'Àgora i es troba a Administració del lloc | Connectors | Filtres | Gestiona els filtres.
 
Paràmetres dels filtres
 
En segon lloc, és necessari configurar el Moodle perquè permeti les etiquetes EMBED i OBJECT. Per fer-ho, cal anar a Administració del lloc | Seguretat | Normativa del lloc i activar el paràmetre corresponent.
 
Permet etiquetes EMBED i OBJECT
 
Finalment, en aquesta mateixa pàgina, cal activar l'opció Habilita el contingut de confiança.
 
contingut_confian.png
 
Un cop activats aquests tres paràmetres ja es poden incloure continguts multimèdia a la majoria dels recursos i activitats del Moodle. Però cal tenir en compte que no tots els continguts multimèdia es poden incloure ni tampoc funcionen a tot arreu. A trets generals es pot dir que:
  • Els recursos multimèdia funcionen correctament a gairebé totes les activitats i/o recursos i etiquetes HTML dins dels cursos a excepció dels fòrums on, per qüestions de seguretat Moodle no permet la seva incrustació. 
    • Als fòrums dels cursos es poden afegir continguts com Youtube i Vimeo però no d'altres com Prezi, SlideShare, Picturetrail... Tot i que aquests recursos no es poden encastar al cos del missatge, sempre és possible referenciar-los mitjançant un enllaç al seu URL original.
  • Al fòrum de notícies de la pàgina principal del Moodle es poden afegir continguts com Youtube i Vimeo, però cal tenir en compte que aquest fòrum és el que té més restriccions.
Per tal d'afegir aquests tipus de continguts i facilitar-ne la seva incrustació, també es poden configurar diferents repositoris que ofereix el Moodle com el de Picasa (les dades de configuració són les mateixes que les de Google Docs) o el de Youtube (aquest repositori no necessita configuració addicional).
 
Podeu trobar més informació sobre els continguts multimèdia a les pàgines següents: