Preguntes freqüents NODES


Des d'aquesta pàgina es pot consultar l'índex de totes les preguntes freqüents donades d'alta al sistema.

A part de les preguntes freqüents específiques d'Àgora-Nodes, podeu trobar informació general del funcionament de WordPress a la pàgina d'ajuda de XTECBlocs.


Com puc fer servir un domini propi a Nodes?

per Administrador/a Espai de suport - divendres, 4 d’octubre 2019, 14:01
 

En aquesta PMF trobareu vàries consideracions a tenir en compte abans de comprar un domini propi i també, un cop comprat, veure quina és la millor forma de configurar aquest domini.


Tipus de dominis

Els dominis d'Internet estan agrupats en "dominis de nivell superior" (Top Level Domains, o TLD) que indiquen la seva  naturalesa o la situació geogràfica. Alguns dels TLD més coneguts són:

  • .com (commercial) - identifica empreses, negocis i altres organitzacions amb ànim de lucre. Per exemple: cocacola.com
  • .net (network) - Identifica serveis de la xarxa. Per exemple: iana.net
  • .org (organizations) - identifica organitzacions sense ànim de lucre, com ara greenpeace.org
  • .edu (education) - identifica institucions universitàries. Per exemple, ub.edu 
  • .es, .fr, .uk... identifiquen estats o territoris. Per exemple, rtee.es

El domini de nivell superior ".cat" identifica institucions, empreses i organitzacions de tot tipus que situen la seva activitat en l'àmbit cultural català. Per exemple, edu365.cat

Per a més informació podeu consultar els enllaços següents:


Configuració del domini propi

Hi ha diferents formes de fer que des d'un domini extern s'accedeixi al Nodes del centre. A continuació explicarem la forma més habitual i també la recomanada des del servei d'Àgora.

Provocant una redirecció

Quan un usuari visita el servidor "dominipropi.cat" es troba amb una "indicació de trànsit" que li diu que ha d'anar a "agora.xtec.cat/nompropi". A partir d'aquí continua la navegació amb normalitat, i l'adreça real de cada pàgina visitada es mostra a la barra d'adreces del servidor, facilitant així que es pugui desar o compartir. Aquesta solució és la més òptima, i requereix molt poc esforç de servidor a la part "dominipropi.cat", ja que es limita a comunicar una redirecció (resposta que ocupa una simple línia de text) quan algun client li demana qualsevol contingut.

A continuació es mostra un exemple d'un proveïdor.