Preguntes freqüents NODES


Des d'aquesta pàgina es pot consultar l'índex de totes les preguntes freqüents donades d'alta al sistema.

A part de les preguntes freqüents específiques d'Àgora-Nodes, podeu trobar informació general del funcionament de WordPress a la pàgina d'ajuda de XTECBlocs.


Sistema de subscripcions (Email subscribers)

per Administrador/a Espai de suport - divendres, 29 de març 2019, 11:09
 

 1. Introducció
 2. Com es poden subscriure els usuaris?
 3. Subscripció d'usuaris en massa mitjançant un fitxer CSV
 4. Notificacions de publicacions
 5. Missatges/Butlletins
 6. Missatges enviats

NODES. Subscripcions from Àgora Nodes on Vimeo.


Introducció

L'extensió Email Subscribers permet afegir un sistema de subscripcions de correu de manera que l'alumnat, el professorat i les famílies es pugin subscriure als articles de la web del centre. L'extensió permet:

 • Subscripció a tots els articles. S'enviarà una notificació per correu electrònic cada vegada que es publiqui un article.
 • Subscripció a una categoria determinada. S'enviarà una notificació per correu electrònic cada vegada que es publiqui un article a dita categoria.
 • Enviament de butlletins o correu a tots els usuaris subscrits.

Per accedir a la configuració d'aquesta extensió cal anar a Paràmetre | Email subscribersCom es poden subscriure els usuaris? 

L'usuari se subscriu ell mateix

  1. L'administrador de lloc ha d'afegir el giny "Subscripcions de correu" a la portada del web. Per fer-ho cal anar a Aparença | Ginys i triar el giny "Subscripcions de correu electrònic". A l'apartat Grup de subscriptors cal posar el grup al que se subscriuran els usuaris. Per exemple, posant "Portada" els usuaris rebran un correu electrònic quan un article nou es publiqui.

      2. Quan l'usuari afegeixi el seu nom i correu electrònic rebrà un correu per confirmar la subscripció.


   Un cop faci clic a l'enllaç del correu electrònic apareixerà el missatge següent "Gràcies, heu estat subscrit amb èxit al nostre butlletí de notícies.".

  3. A l'apartat Subscriptors es mostrarà la llista de tots els usuaris subscrits. 

Subscripció d'usuaris en massa mitjançant un fitxer CSV

L'administrador del Nodes també pot pujar una sèrie d'usuaris i subscriure'ls a un grup determinat a través d'un fitxer CSV. Per fer-ho cal seguir els passos següents:

  1. Anar a l'apartat Subscriptors i fer clic a Importa.  2. Seleccionar un fitxer CSV que contingui els usuaris que es volen importar, escriure el grup al que es volen subscriure, en aquest cas Portada i finalment fer clic a Puja un CSV. 

  El fitxer ha de tenir l'estructura següent:

  Email,Name
  correu1@email.invalid,Nom1 Cognom1 Cognom2
  correu2@email.invalid,Nom2 Cognom1 Cognom2
  correu3@email.invalid,Nom3 Cognom1 Cognom2
  correu4@email.invalid,Nom4 Cognom1 Cognom2
  correu5@email.invalid,Nom5 Cognom1 Cognom2
  correu6@email.invalid,Nom6 Cognom1 Cognom2

  Un cop es retorni a la pantalla Subscriptors es veuran tots els usuaris pujats:


  Notificacions de publicacions

  Són missatges que s'envien automàticament als usuaris subscrits quan es publica un nou article nou. Per fer que una notificació s'enviï, cal configurar-ho de la forma següent: 

  1. A l'apartat Plantilles, cal crear una plantilla (de tipus dinàmica) amb el text de la notificació. Existeixen dues plantilles predefinides que poden editar. També se'n poden crear de noves.  2. A Notifica publicacions, cal afegir una notificació nova per tal que els usuaris subscrits rebin el correu. En aquest apartat cal triar la plantilla de notificació que es vol fer servir i les categories dels articles que seran notificats als usuaris.   Missatges/Butlletins

  Són missatges que s'envien a un grup de subscripció determinat. Són independents dels articles o pàgines que es publiquen a la web. Per enviar un missatge a un grup d'usuaris subscrit, calen també dos passos:

  1. Plantilles, cal crear una plantilla (de tipus estàtica) amb el missatge que es vol trametre.  2. Envia missatges, cal triar de la plantilla i el grup/usuaris als que se'ls vol enviar el missatge.


  Missatges enviats

  A l'apartat Missatges enviats es troben tots els missatges enviats.