Preguntes freqüents NODES


Des d'aquesta pàgina es pot consultar l'índex de totes les preguntes freqüents donades d'alta al sistema.

A part de les preguntes freqüents específiques d'Àgora-Nodes, podeu trobar informació general del funcionament de WordPress a la pàgina d'ajuda de XTECBlocs.


Bones pràctiques al Carrusel

per Administrador/a Espai de suport - dimecres, 17 juny 2015, 11:22
 

El Carrusel és un recurs molt útil però també molt cridaner i que pot ralentitzar la càrrega de la vostra pàgina. Aquí teniu algunes bones pràctiques:  

 1. En general, us recomanem carregar les diapositives des d'un àlbum extern. El carrusel de Nodes permet utilitzar Picasa i Google+ Fotos com a font externa [NOTA: la nova versió de Google Fotos no funciona però encara podeu fer servir l'enllaç del Google+ fotos antic: https://plus.google.com/u/0/photos/highlights). A part de l'estalvi d'espai, us permetrà reaprofitar els àlbums per publicar-los en altres espais si és necessari.

 2. Excepció a la primera recomanació: si teniu un carrusel de capçalera o un carrusel de presentació del centre a la primera pàgina, es preferible carregar les diapositives des de la mediateca. Encara que Picasa i Google+ fotos són molt fiables, pels carrusels "crítics" pot ser convenient no dependre de la connexió amb aquest serveis. 

 3. Podeu tenir varis carrusels a la mateixa pàgina però es recomanable no tenir més d'un carrusel amb reproducció automàtica a la vegada. Això produeix estrès visual en el visitant que no sap on mirar i si mira un dels carrusels, té els altres generant soroll visual. 

 4. Augmenteu els temps de durada de la diapositiva. És molt estressant no tenir temps de llegir una imatge, 8 segons és una bona durada de referència. Si el visitant troba que va lent, pot passar a la següent diapositiva amb les fletxes. 

 5. Les imatges han de ser petites o mitjanes, de 1024px d'amplada com a màxim. Si teniu molts carrusels amb imatges molt grans, la pàgina trigarà molt en carregar-se. Per exemple: 10 carrusels on cada carrusel té 10 imatges de 2MB cadascuna són 200MB de càrrega de pàgina!!! 

 6. Encara que implica una mica de feina, si veieu que la vostra pàgina principal triga en carregar, canvieu l'opció de "mostra el contingut sencer" en aquelles entrades antigues que continguin un carrusel. La idea és mostrar carrusels només a les entrades noves

 7. Us recomanem la següent configuració. Quedarà bé per la majoria de les fotografies:  En cas que tingueu moltes fotos en format vertical, heu de canviar la Relació proporcional a 1:3 i potser definir l'ajust de la imatge com "Original".

 8. L'opció d'ajust de la imatge que diu Estira és, en general, una opció dolenta. Només si les vostres fotos s'aproximen molt a l'amplada del carrusel és pot provar, però en general, no es recomanable mostrar fotos estirades a la web.

A grans trets, el procediment òptim per incloure carrusels a les vostres noticies és:

 1. Publiqueu la notícia amb el carrusel i la casella de Mostra el contingut sencer marcada. El carrusel es mostrarà a la portada (i/o la pàgina de categoria/associada). A la mateixa notícia, afegiu una foto destacada i un resum (de moment, amb la casella abans marcada, no es mostrarà ni la foto ni el resum però ens vindran bé per després).

 2. Quan la notícia perd actualitat, editeu-la i simplement desmarqueu la casella Mostra el contingut sencer. Ara la noticia mostrarà el resum i la foto destacada a portada (amagant el carrusel). Si entreu a la noticia, veureu el contingut sencer de l'article (com sempre) on està el carrusel. 

Amb aquesta edició mínima (marcar i desmarcar la casella de Mostra el contingut sencer) podeu tenir el millor en cada moment.