Picasa mort, Google Fotos incapaç, ens quedem sense espai

Picasa mort, Google Fotos incapaç, ens quedem sense espai

per Francesc Xavier Valldeperas Hernandez -
Nombre de respostes: 2

Hola!

Ja sé que des de la mort de Picasa i la seva substitució per Google Fotos, i la incapacitat de crear "embeds" directes al nodes o als Blocs Xtec amb aquest nou sistema, s'han proposat desenes de possibles solucions d'emergència que, em sap greu dir, en cap cas han satisfet les meves necessitats (crec que he llegit totes les propostes del fòrum). És per això que fins ara tant a la web del nostre centre (http://agora.xtec.cat/insllicamunt2/categoria/materies/biologia-i-geologia/) com en el meu fotobloc d'acompanyament a la matèria de Biologia i Geologia (http://blocs.xtec.cat/fotobiogeofxv/) hem optat per inserir directament les imatges al nodes i al bloc... fins que ara ens estem quedant sense dades!

El cas és que no volem posar links a àlbums o carrusels, sinó que el que volem és que apareguin imatges fixes entre el text de cada notícia o article (obriu els links adjunts, sobretot el fotobloc, per veure quines necessitats tenim).

Algú sap d'alguna solució que permeti continuar preservant el format de notícia/article al que estem acostumats i volem mantenir?


Gràcies,


Xavier

En resposta a Francesc Xavier Valldeperas Hernandez

Re: Picasa mort, Google Fotos incapaç, ens quedem sense espai

per Isabel Oussedik Vilalta (Equip tècnic d'Àgora) -

Bona tarda Xavier,

Per optimitzar l'espai que teniu, una opció és incrustar les imatges que voleu mitjançant l'URL. Com podeu comprovar en aquesta Pregunta freqüent podeu anar editant el vostre article i des de l'apartat Text afegir un fitxer multimèdia.
Per exemple des d'el Drive, podeu obrir una imatge i amb el botó dret Copiar la ubicació de la imatge. A la finestra de Text de l'article enganxeu l'adreça que heu copiat. Ens hem de fixar que el codi html sigui correcte per a que aparegui la imatge fixa i no l'enllaç. Un exemple d'estructura html és:

<img class="" src="URL de la imatge" width="400" height="213" />

Amb el Google Drive:
<img class="" src="[http://googleusercontent.com/2eT...]" width="400" height="213" />

Per aquest tipus d'accions és recomanable que utilitzeu comptes associats al centre, no personals.

Si teniu cap problema al respecte, ens podeu enviar (a agora@xtec.cat) l'URL d'alguna imatge que tingueu allotjada al Drive, i us podem mirar de crear una estructura, tipus plantilla, d'un article.

Salutacions,

Isabel

En resposta a Isabel Oussedik Vilalta (Equip tècnic d'Àgora)

Re: Picasa mort, Google Fotos incapaç, ens quedem sense espai

per Isabel Oussedik Vilalta (Equip tècnic d'Àgora) -
Bon dia Xavier,

Hem estat revisant l'ús que feu de l'espai i creiem que en el vostre cas estaria totalment justificada una ampliació de la quota. Els passos a seguir per gestionar l'ampliació segons el servei son:

NODES (s'han de donar dues condicions: haver superat el 85% de la quota i disposar de menys d'1 GB d'espai lliure):
El gestor de centre ha d'entrar al Portal de Gestió i anar a El meu Àgora i demanar l'ampliació de la quota des de l'apartat Sol·licituds. Per a més informació vegeu el següent enllaç.

XTECBlocs :
Quan s'hagi superat el 80% de quota, apareixerà un botó al Tauler del blog per poder demanar l'ampliació. Per a més informació vegeu el següent enllaç.

Un cop feta la petició, en un termini de 24-48h es resoldrà per part de l'equip de d'Àgora o XTECBlocs indicant si s'ha ampliat o no.

Salutacions,
Isabel