Proxy Error

Proxy Error

per Josep Maria Viñolas Auquer -
Nombre de respostes: 5
Hola,

Fa uns minuts que el servei ha quedat inoperatiu durant uns minuts (System down due to manteinance o alguna cosa així)

El que us volia comentar és el tema del Proxy Error famós que ens passa quan diversos alumnes intenten accedir a un recurs concret d'un curs, per exemple a un qüestionari o bé a un fitxer i que en uns minuts torna a ser operatiu.

La meva deducció, pel comportament de l'error, es que és degut a una ACCESS LIST en el proxy/router/firewall que teniu abans del servidor Moodle i que, per motius de seguretat, activa una 'triggered acl' que bloqueja l'accés al recurs en qüestió durant uns minuts quan es detecta que hi ha moltes peticions en poc temps desde la mateixa adreça ip (l'escola per exemple).

Tingueu en compte que mentre es dona el Proxy Error, es pot accedir sense problema a qualsevol altre recurs o curs Moodle, però no al que tots els alumnes volen accedir en aquell moment.

Salutacions.
En resposta a Josep Maria Viñolas Auquer

Re: Proxy Error

per Sara Arjona Téllez (Moodle HQ) -
Holoo Josep Maria!
Caram! Quin luxe poder comptar amb les teves valuoses intervencions al fòrum!! Hem facilitat aquesta informació que ens has proporcionat a l'equip d'Arquitectura Tecnològica (que és qui porta els servidors) per si els pot ajudar. De totes formes, em sembla que aquest matí han fet algun canvi més al servidor per aconseguir millorar el rendiment.
Bezos, abrasos i mil gràcies de nou per la paciència, comprensió i, especialment, per l'ajuda!!!
Sara
En resposta a Sara Arjona Téllez (Moodle HQ)

Re: Proxy Error

per Pedro López -
Però bueno, es pot saber qui hi ha darrera d'Arquitectuta Tecnològica? L'ase de Buridan o què? Perdoneu, no vull ofendre a ningú però és que costa d'entendre que no s'hagin preivist situacions de pura lògica i que requereixen alguna solució diferent per a no deixar-nos morir de gana. No sé si m'explico, no sé si m'enteneu.
En resposta a Josep Maria Viñolas Auquer

Re: Proxy Error

per Pedro López -
Pues és de perogrullo preveure aquesta situació, que quan estàs fent la teva classe a l'aula tots els alumnes intentin accedir a aquest recurs a l'hora. Si us plau, si n'hi han coses de previsió lògica perquè apliquen mesures de seguretat que topen amb aquesta lògica? Jo també estic cansat de veure aquest avís de "Proxy Error" i ara pot ser entenc perquè.
En resposta a Pedro López

Re: Proxy Error

per Sara Arjona Téllez (Moodle HQ) -
Holooo Pedro&Cia!!

Tal i com us hem comentat, estem treballant per intentar minimitzar el nombre d'incidències i aconseguir que el servei Àgora funcioni el millor possible. Com sabeu, Àgora és un projecte amb una arquitectura força complexa pel gran nombre de centres als quals dóna servei i, per aquest motiu, solucionar aquest tipus de problemes amb els recursos (servidors, persones...) de que disposem no és fàcil. M'agradaria aclarir (i agrair) que l'equip d'Arquitectura Tecnològica està donant un suport molt gran al projecte i que sense la seva implicació i col·laboració estaríem perduts!! Per tant, de moment, us donem algunes recomanacions per intentar obtenir els millors resultats i minimitzar el nombre d'incidències:
  • A l'hora de treballar amb recursos a l'aula (especialment si són fitxers d'una certa envergadura) és recomanable que, enlloc de descarregar-los tots a l'hora des del propi Moodle, els alumnes els puguin agafar d'alguna de les unitats de xarxa dels centres. Això no treu que, si cal, els fitxers també hi siguin al Moodle (per si els necessiten també per fer alguna cosa des de casa). Ara bé, si ho feu així descarregareu moltíssim el servidor i aconseguireu un millor resultat a l'aula!
  • Intentar optimitzar la mida dels fitxers tant com sigui possible: per exemple, si es tracta d'una imatge, és bo que aquesta estigui en el format òptim i amb la mida més petita possible (per exemple, si la imatge està redimensionada a 300px no cal que estigui amb la màxima resolució).
Intentarem crear alguna pàgina per anar explicant aquest tipus de recomanacions i optimitzacions que us poden ajudar per agilitzar l'ús de Moodle a l'aula.

Bezos, abrasos, gràcies per la comprensió i sort!!

Sara

En resposta a Sara Arjona Téllez (Moodle HQ)

Re: Proxy Error

per Josep Maria Viñolas Auquer -
Hola Sara,

Estic d'acord amb les teves optimitzacions, ja que poden fer que el rendiment general sigui molt més bo. Però només millorarà el que fa referència a l'aprofitament de l'ample de banda, apartat del que no he vist ningú que es queixi, al menys no del vostre ample de banda si no del de la seva escola.

El problema amb el que ens trobem els professors és que es donen errors per excés d'usuaris que accedeixen a un mateix recurs, com pot ser un qüestionari de 10 preguntes. Acabo d'arribar de l'escola, on hem realitzat una enquesta a uns 30 alumnes i, tot i que no ha estat com altres vegades, a un dels 30 alumnes que realitzava l'enquesta li ha sortit el famós 'Proxy Error' a la meitat del qüestionari i l'error de System . I només parlem d'un qüestionari de 10 preguntes amb 30 alumnes.

Jo no tinc què dir al professorat, no tinc informació detallada de quins problemes hi han realment, i aquest fòrum és una simple pantalla entre nosaltres i els veritables tècnics que atenen aquestes problemàtiques. Ara per ara mirarem de tenir paciència i aportar-vos les problemàtiques que van sorgint per tal que les pogueu analitzar.

Salutacions i gràcies per l'esforç.