Càrrega d'usuaris en csv amb cohorts i grups

Càrrega d'usuaris en csv amb cohorts i grups

per NICOLAU SAGRERA CASTELLS -
Nombre de respostes: 3

Bona tarda,

Tenim el Moodle (Institut de Masquefa) organitzat per categories (1r ESO, 2n ESO... 1r Btx...) i dins de cada categoria el cursos de cada matèria (Tecnologia, Naturals..).

A tots els cursos he ordenat la inscripció automàtica per la cohort corresponent (cohort 1r ESO, cohort 2n ESO...). Això ha funcionat prou bé però hem de fer la inscripció als grups manualment. Cada professor editor crea els grups al seu curs i assigna els alumnes al grup.

Entenem que hi ha d'haver una forma automàtica de poder-ho fer perquè tots els cursos de la categoria tenen els mateixos grups que es correspon amb el grup classe. Ara ens agradaria poder carregar també els grups classe automàticament sense haver de fer-ho curs a curs. És a dir, en carregar el csv ja tinguéssim un alumne de 1r inscrit a tots els cursos de la categoria 1r ESO i que a cadascun d'aquest cursos ja estigués al grup 1r A.

Es pot fer automàticament?

Us deixo l'enllaç del Moodle, el curs de Tecnologies de 1r i el fitxer csv amb el qual no ens acabem de sortir. Els grups Y i Z són, evidentment inventats per fer la prova.

Gràcies per avançat.

En resposta a NICOLAU SAGRERA CASTELLS

Re: Càrrega d'usuaris en csv amb cohorts i grups

per MONICA GRAU PRIETO -

Hola Nicolau,

tal com ho teniu muntat no podeu fer el que voleu. La nostra recomanació seria que feu una cohort per grup, és a dir una per 1rESO-A una altra per 1rESO-B... i així successivament. D'aquesta manera, en el moment d'inscriure una cohort a un curs sí que podreu inscriure-la directament a un grup (sempre i quan el grup estigui creat).

Una altra opció que us podria ser d'utilitat és, un cop inscrits els alumnes al curs, sense grups, crear una activitat del tipus "Elecció de grup", un cop els alumnes accedeixen al curs troben aquesta activitat, trien el grup i automàticament quedarien inscrits.

Fins ara,

Mònica

En resposta a MONICA GRAU PRIETO

Re: Càrrega d'usuaris en csv amb cohorts i grups

per NICOLAU SAGRERA CASTELLS -

Gràcies Mònica.

Em pots aprofundir el que diu "tal i com ho teniu muntat"?

Jo havia pensat en els metacursos. Encara existeixen? En assignar alumnes i grups als metacursos, queden adoptats pels cursos que hi pengen?

Com s'hauria de muntar per poder assignar amb csv alumnes a grups?

En resposta a NICOLAU SAGRERA CASTELLS

Re: Càrrega d'usuaris en csv amb cohorts i grups

per MONICA GRAU PRIETO -

Hola Nicolau,

disculpa, no m'he expressat bé, em referia a que si no teniu les cohorts per grups, no podeu fer-ho de la forma més fàcil que és la que us comentava.

Per assignar alumnes a grups podeu fer servir el CSV que us adjunto, és semblant al vostre però ja veureu que té el nom del curs i del grup. A banda, podeu afegir altres camps que us interessin.

Sobre els metacursos ho hem fet cap prova però en principi hauria de seguir funcionant de la mateixa forma que abans. Pots trobar informació sobre els metacursos (en anglès) en aquest enllaç: https://docs.moodle.org/31/en/Course_meta_link

Fins ara,

Mònica