Intraweb fora, ara com gestionem els usuaris de la millor manera?

Intraweb fora, ara com gestionem els usuaris de la millor manera?

per Francesc Xavier Valldeperas Hernandez -
Nombre de respostes: 1

Hola!

No tinc clar si el tema ha de ser al fòrum de Nodes o al de Moodle...

Ja hem passat de la Intraweb al Nodes i he demanat la baixa del servei de Intranet al Gestor dels Serveis Àgora (abans vàrem procedir a la desconnexió de la validació d'usuaris de Intranet a Moodle per no perdre el llistat d'usuaris). Ara em queden dubtes sobre la gestió d'aquests usuaris, doncs amb la Intranet era molt fàcil tenir un control total i ara no ho tinc gens clar:

Abans, sempre a principi de curs, controlàvem des de la Intranet les baixes i les noves matrícules d'alumnes, alhora que els agrupàvem en funció del curs i la classe. Com a coordinador TAC, tenia una visió global i un control que em donava seguretat (alguna vegada havíem tingut alguna intrusió no autoritzada i des d'aleshores som molt sensibles). En aquests moments, tots els usuaris de la intranet han passat a ser usuaris exclusivament del moodle. També podem tenir un control força acurat de baixes i altes i els agrupaments pertinents. Fins aquí perfecte.

Tenim ja validats al Nodes tots els alumnes de 1r d'enguany, els profes i alguns altres alumnes d'altres cursos que han anat participant de la revista digital de centre. Caldria, però, que la llista d'usuaris del moodle i la del Nodes fos la mateixa, i no tinc clar com controlar-ho ni si es pot fer una sincronització total uni o bidireccional (Nosaltres volem controlar, i per tant vetar el canvi, de nom i d'avatar dels usuaris).

D'altra part, aquest proper curs ens posem amb el Google Apps for Education. Ja tenim un compte (@inshipatia.cat) i donarem a tots els alumnes un correu electrònic que serà el que s'utilitzarà en els perfils del moodle. Els usuaris ara són de l'estil xvalldeperash (inicial del nom, 1r cognom i inicial del 2n cognom). Amb el Google Apps posarem com a usuari "nom.cognom", com a l'adreça de correu.

1) Es pot fer un canvi global de nom d'usuaris o hem de fer-ho de forma progressiva només amb les noves altes?

2) On hem de fer el control d'usuaris, de les seves agrupacions i perfils? Al Moodle, al Nodes o al Google Apps?

3) Es poden sincronitzar de forma automàtica les 3 plataformes?


Us prego que em doneu una mica de llum a les qüestions plantejades.


Gràcies,



Xavier


En resposta a Francesc Xavier Valldeperas Hernandez

Re: Intraweb fora, ara com gestionem els usuaris de la millor manera?

per MONICA GRAU PRIETO -

Hola Xavier,

com en moltes coses teniu diferents opcions per gestionar els usuaris però tal com ho plantegeu jo optaria fer servir els usuaris de Googel Apps per accedir tant al Moodle com al Nodes. Per fer-ho cal configurar tots dos entorns perquè l'alumnat accedeixi amb aquest usuari de Google pots veure-ho aquí:

En aquest cas el nom d'usuari no el podran canviar a cap dels dos llocs però en en cas de la imatge al Moodle es pot prohibir que els usuaris canviïn la foto de perfil (afectaria a qualsevol usuari autenticat, tant alumnes com professors) però en el cas de Nodes sí que se la poden canviar.

Pel que fa als usuaris que ja teniu a Nodes jo el que faria és eliminar-los i que també accedissin amb aquests usuaris nous de Google Apps.

Mira a veure si aquesta solució us és vàlida i si no mirem de buscar altres alternatives.

Fins ara,

Mònica