Càrrega usuaris amb dades de SAGA

Càrrega usuaris amb dades de SAGA

per FRANCISCO DE LA TORRE RODRIGUEZ -
Nombre de respostes: 3
Algú hem podria explicar quina és la millor forma per carregar els alumnes al moodle i la intranet del centre (els dos serveis els tenim a AGORA) a partir de les dades que tenim a SAGA?.

Es pot assignar directament els alumnes a cursos ja creats o primer s'han de carregar els usuaris i després assignar cada alumne al curs corresponent?.
Gràcies,
Francesc
En resposta a FRANCISCO DE LA TORRE RODRIGUEZ

Re: Càrrega usuaris amb dades de SAGA

per Albert Pérez Monfort -
Hola Francesc,

Tens informació d'això en els materials del curs d134 sobre la instal·lació i administració de la intranet. A sota et referenciaré els punts exactes dels materials on pots trobar aquesta informació, però has de tenir present que aquests enllaços pot ser que no funcioni d'aquí a molt poc, ja que estan a punt de començar els cursos de formació d'enguany i hi ha hagut canvis en els materials que poden afectar a la posició dels continguts dins del conjunt dels materials i fins i tot a les URL globals.

A partir de les dades de Saga és fàcil entrar l'alumnat a la intranet. Pots trobar més informació sobre això aquí.

Una vegada l'alumnat ha estat donat d'alta a la intranet el pas a Moodle és immediat. No cal que preocupis de donar-los d'alta a Moodle, ja que la intranet ho fa per tu en el moment en que l'alumne va a Moodle des de la intranet. A més, pots donar-los d'alta als cursos que vulguis sense haver-te de preocupar de si ha entrat mai a Moodle o no. La intranet suporta la preinscripció a cursos de Moodle la qual cosa significa que quan l'alumne/a entri per primera vegada a Moodle des de la intranet quedarà automàticament inscrit a tots els cursos on estigui preinscrit. Pots trobar més informació d'això aquí.

Recorda que la integració entre el Moodle i la intranet no és immediata i et serà necessari portar a terme un conjunt de configuracions. Ho tens tot explicar a l'apartat de preguntes més freqüents.

Cordialment,

Albert Pérez Monfort






En resposta a Albert Pérez Monfort

Re: Càrrega usuaris amb dades de SAGA

per FRANCISCO DE LA TORRE RODRIGUEZ -
Hola Albert,
he seguit la guia del curs, he hagut de fer unes modificacions amb el fitxer CSV extret de SAGA però no carrega la llista d'usuaris a la intranet. Fa el primer pas (carrega fitxer) i el segon (comprovació fitxer CSV es correcte) però no puc fer el tercer pas (sincronització) ja que diu que no hi ha registres que gestionar:

Tercer pas: sincronització de les taules
Tria l'acció que vols dur a terme:

Gestiona els usuaris/àries que són a les dues taules, però que tenen diferències en les dades 0 registre/s Cancel·la els canvis No facis cap acció
Gestiona els usuaris/àries que són a la taula d'importació i no a la de la intranet 0 registre/s Cancel·la els canvis No facis cap acció
Gestiona els usuaris/àries que són a la taula de la intranet i no a la d'importació 11 registre/s Cancel·la els canvis No facis cap acció
---
Repassa i executa les ordres donades 0 registre/s

En el fitxer d'importació d'usuaris/àries teniu 0 registre/s per gestionar.



Tens alguna idea de que està malament?.
Gràcies per la teva ajuda.
En resposta a FRANCISCO DE LA TORRE RODRIGUEZ

Re: Càrrega usuaris amb dades de SAGA

per Albert Pérez Monfort -
Hola Francesc,

Segur que es tracta d'un problema en el format del fitxer d'importació. T'has mirat el que s'explica en els materials del curs d134 (aquesta URL canviarà aviat)? Allà hi tens el format exacte que ha de tenir el fitxer.

Observaràs que els camps han de ser de l'estil:

#,"id","nom","cognom1","cognom2","nom_u","email","contrasenya","grup"
on,

- # és un valor correlatiu que ha de començar per 1
- id ha de ser un valor diferent per cada registre. Si vols pots usar la id que et proporciona SAGA o qualsevol altre valor.
- nom, cognom1 i cognom2 els proporciona el SAGA.
- nom_u ha de ser únic per cada usuari i saga no proporciona aquest valor. Si el deixes en blanc el mateix sistema te'l suggereix.
- email no el proporciona el SAGA. Es tracta d'un valor obligatori. Si no tens el correu electrònic dels usuaris te'n pots inventar un. Per exemple: usuari@correu.dom. No facis servir adreces de l'estil usuari@xtec.cat on fas referència a dominis reals.
- contrasenya és un valor que SAGA no proporciona però que el sistema suggereix. Al final et podràs baixar un fitxer amb tots els usuaris i contrasenyes.
- grup. Si saps les identitats dels grups als quals han de pertànyer els usuaris i les poses aquí separades per una línia vertical t'estalviaràs molta feina. Per exemple 1|3|15 podrien correspondre als grups usuaris, alumnat i 1rESOA.
Tingues present que amb la configuració actual de la intranet tothom ha de pertànyer al grup usuaris.

Si bo i les orientacions que t'he donat tens dificultats torna a preguntar i miraré de donar-te més pistes.

Cordialment,

Albert