Fòrum Àgora-NODES

MOOLTS DUBTES PER ENGEGAR LA WEB.

MOOLTS DUBTES PER ENGEGAR LA WEB.

per Anna Minguell Segura -
Nombre de respostes: 1

Bon dia, ja sé que tots estem de vacances, però uns més que d'altres. 

Sóc nova en tot això de NODES i no m'està resultant gens fàcil. Tinc molts dubtes i a veure si entre tots em podeu ajudar. 

Actualment la pàgina web del nostre centre en construcció està així: http://agora.xtec.cat/ceipramonestadella/  

Veureu que hi ha la meitat de coses que no funcionen: 

Així doncs vaig a procedir amb totes els dubtes que tinc: 


1. Pregunta: Sabeu si hi ha algun tutorial complert via youtube o document pdf on expliqui amb pèls i senyals cada pas que s'ha de fer?


2. Modificar la capçalera ja me n'he sortit, al mateix temps hi he inserit un carrussel. 


3. També hi he inserit un calendari de google a la pàgina principal, així com un menú de pàgines.

 Pregunta: com puc fer que només surtin les pàgines mare sense els supgrups? 

Es a dir: Ara em surt així:


I jo voldria que em sortís com a sota i que quan cliquessis a sobre es desplegues unes pestanyes que incloguessin els subgrups.  

4. Quan clico a un enllaç dels del menú anterior em surten tots desordenats. Si per exemple clico a dades generals em surt un menú a l'esquerra així tot desordenat: 


5. He creat un carrussel pels blocs de l'escola que ja tenim creats en format http://inicialestadella.blogspot.com.es/ Així doncs quan cliques a sobre se t'obra el bloc. Fins aquí bé. Tanmateix no sé com fer que quan es publica una notícia al bloc de l'escola també surti a la pàgina general de nodes com a article de forma automàtica. Es pot fer? 


6. La barra lateral dreta no em surt, només em surt l'esquerra, encara que hi he posat ginys no em surt de cap manera. Sabeu per què? 


7. Com puc fer que un article surti al mur general? No em surt, només em surt la pregunta de: què hi ha de nou admin? Però els articles són com a una altra part. El que voldria és que quan els usuaris entrin a la web vegin els últims articles... però quan publico un article al mur general no hi surt. 


8. No entenc el tema de les etiquetes i les categories. Entenc que categoria inclou un ventall més gran de continguts i etiquetes són més específiques? 


Gràcies per la vostra atenció. Si em podeu ajudar us ho agraïré i si sabeu d'alguna formació també.  De moment he demanat al centre de deixar aquesta pàgina web fins al proper curs 2016-2017. A veure si és possible. 


Bé, bones vacances i gràcies per endavant. 

En resposta a Anna Minguell Segura

Re: MOOLTS DUBTES PER ENGEGAR LA WEB.

per MONICA GRAU PRIETO -

Hola Anna,

no se si us podré respondre a tot, una mica d'embolic sí que hi ha! El problema principal és que heu eliminat tots els articles i categories d'exemple i això fa que sigui molt feixuc de recuperar i deixar en ordre.

De moment el que hem fet és:

  1. Posar de nou la pàgina d'inici bé perquè apareguin els articles. Per fer-ho hem editat aquests paràmetres (no hauríeu de tocar ni "Pàgina d'inici" ni "Categoria d'articles". Fent això hem aconseguit que surti el bloc de la dreta que no véieu.

  2. Els articles que vulgueu que surtin a portada els heu de marcar sota la categoria "portada" (l'havíeu eliminat i l'hem creada de nou). Qualsevol article que marqueu amb aquesta categoria sortirà a la portada.
  3. Us hem creat un menú, es diu "Menú Petit" on només surten les pàgines principals i el podeu veure al bloc esquerre.
  4. El menú llarg que heu posat no és en realitat un menú, per això surt tot, és un giny de Pàgines. Com us hem creat un menú curt jo aquest altre giny l'eliminaria.
  5. Hem posat les pàgines del menú com a "pàgines mare pare", ara quan accediu a una d'elles surten les subpàgines que abans no es veien per enlloc per exemple: http://agora.xtec.cat/ceipramonestadella/lescola/
  6. Hem creat un altre menú "menúgeneral" que és el que apareix en fer clic a la icona menú de la capçalera (abans havíeu eliminat això i no sortia res). Els menús tant el "Menú General" com el "Menú Petit" els podeu editar des d'Aparença | Menús, això sí, no toqueu  l'opció "Main menú" del "Menú General" perquè us desapareixeria el que es mostra a la captura.

Ara mateix si entreu al vostre Nodes ho veureu una mica millor i podreu seguir treballant, però jo us suggeriria tornar-vos a posar la maqueta de nou i que, en comptes d'anar eliminant tot aneu editant sota les vostres necessitats (sense eliminar etiquetes, categories, articles...) i seguint una mica la documentació d'ajuda que hi ha. Com ho veieu?

Sobre la documentació que demaneu podeu trobar força coses en aquesta guia ràpida: http://agora.xtec.cat/nodes/categoria/guia-rapida/ allà s'expliquen els punts següents:

També podeu trobar l'apartat de PMF aquí on també hi ha moltes coses explicades: http://educaciodigital.cat/moodle/moodle/mod/page/view.php?id=1762

Una altra recomanació és que en quant tingueu un problema demaneu ajuda en aquest mateix fòrum, no espereu a tenir-ne tants alhora que llavors és tot més complicat.

Fins ara,
Mònica