Canvis i millores a la darrera actualització

Canvis i millores a la darrera actualització

per XAVIER MELER GUTIERREZ -
Nombre de respostes: 5

Hola a tots, 

A la darrera actualització del dijous 21 de maig vam introduir alguns canvis i millores. Us fem cinc cèntims dels mes importants: 

  • El carrusel de fotografies inclou un nou mode de funcionament, el mode proporcional que permet establir una proporció entre amplada i alçada de les fotos. Això és molt convenient perquè el carrusel s'adaptarà segons l'espai que tingui. Fins ara, amb alçada fixa, ens trobàvem que l'alçada óptima per la targeta resum (portada) era massa petita al entrar a l'article. Proveu aquest nou mode, notareu la millora. Val molt la pena



  • Hem afegit el logo de ePergam i la meva XTEC al giny dels enllaços educatius. En principi, ePergam hauria d'estar vinculat automàticament amb la vostra biblioteca. 

  • Podeu afegir una llista rss de noticies d'altres blogs i pàgines dins d'una pàgina o un article de Nodes. Podeu veure un exemple aquí.

    Dins d'un article o pàgina heu de ficar aquest codi:

    [rss feeds=url-del-feed quantity=5 notitle=1]

    on:
    -feeds: adreça del rss
    -quantity: nombre d'articles
    -notitle: 1 no mostra títol, 0 mostra títol

  • Hem limitat la pujada d'imatges grans a la mediateca. Ara la mida màxima és de 2 MB. A part de que estalviaren espai de disc, no es recomanable pujar i mostrar imatges grans perquè ralentitza molt la càrrega de la pàgina. 

    Si heu de mostrar un conjunt de fotografies (>10 fotos) i/o les fotos són molt grans, us recomanem que feu servir picasa o google fotos (enllaçables directament amb el carrusel).

  • Ja es poden carregar els usuaris via arxiu CSV. Heu d'activar aquest complement activant el complement  des de la pàgina de gestió de serveis Àgora.

    Instruccions detallades.  

    Us recomanem que activeu aquesta opció només si no disposeu de moodle o google apps for education. La vinculació dels usuaris amb moodle o google és la millor opció. Requereix una estona de configuració però estalvia molta feina a curt-mig termini i és una opció més segura. 

  • Hem corregit molts petits errors. Podeu veure la llista aquí.

Ens apropem als 300 centres amb Nodes.

Salutacions i gràcies pels vostres comentaris.

En resposta a XAVIER MELER GUTIERREZ

Re: Canvis i millores a la darrera actualització

per XAVIER MELER GUTIERREZ -

Hem automatitzat més l'activació del complement per poder pujar usuaris mitjançant un fitxer CSV. L'activació es fa a la pàgina de gestió de serveis Àgora (en el mateix lloc on podeu demanar l'ampliació de quota de disc i canvi de contrasenya d'admin).

Instruccions

En resposta a XAVIER MELER GUTIERREZ

Re: Canvis i millores a la darrera actualització

per CHRISTIAN ALVAREZ LUQUE -

Moltes gràcies per les millores i pel suggeriment, Xavi. He intentat posar un carrusel en 3:1 però em queda el carrusel tallat en panoràmic (i no es veu la foto sencera). 

Un suggeriment per futures millores. Seria molt útil (de cara a facilitar la publicació d'articles a Nodes per part de diverses persones a l'escola), que una vegada fem el log in (ENTRA), tant l'admin com els usuaris puguin clicar directament a una icona al panell superior que digui AFEGEIX ARTICLE. Actualment has d'anar a ARTICLES, AFEGEIX. Més que res per agilitzar la publicació. Envio captura perquè veieu on vull dir. 

Fitxer adjunt nou article.jpg
En resposta a CHRISTIAN ALVAREZ LUQUE

Re: Canvis i millores a la darrera actualització

per CHRISTIAN ALVAREZ LUQUE -

A Blocsxtec sí que surt l'opció (similar al què us deia). Adjunto captura.

Fitxer adjunt blocsxtec.jpg
En resposta a XAVIER MELER GUTIERREZ

Re: Canvis i millores a la darrera actualització

per CHRISTIAN ALVAREZ LUQUE -

Un altre suggeriment. Podríeu posar més icones a l'apartat d'icona resum dels articles? Sóc conscient que no vulgueu "carregar" d'icones i que sigui el més estandaritzat possible, però potser algunes de les icones que sí que hi són disponibles pel menú superior dret, podrien ser útils per les icones-resums. Per exemple: book (novetats o notícies de biblioteca), calendar (per informar modificacions al calendari o horari intensiu),  editor-help (per si hi ha alguna enquesta als pares), carrot (notícies de menjador), welcome-learn-more (graduació de sisè) , update (actualització), etc. 

Fitxer adjunt iconaresum.jpg