Intranet + Afegir usuaris

Intranet + Afegir usuaris

per NATALIA FIGUERUELO MOLIO -
Nombre de respostes: 1

Bon dia a tothom,

Tinc dos dubtes que espero algú em pugui ajudar: 

1. Pel que vaig entendre en una reunió, el projecte Nodes ofereix també un espai Intern pel claustre. És cert? On ho puc trobar? 

 

2. M'agradaria afegir altres usuaris per tal que cada cicle pugui actualitzar el seu espai-bloc, però a l'hora de fer-ho hi ha diferents tipus de "rols" que puc assignar als usuaris i d'alguns no sé quina és la diferència:

a. Subscriptor

b. Col·laborador

c. Autor 

d. Editor

 

Gràcies,

Natalia Figueruelo

Escola Pere Vila

En resposta a NATALIA FIGUERUELO MOLIO

Re: Intranet + Afegir usuaris

per XAVIER MELER GUTIERREZ -

Hola Natalia, 

La intranet o xarxa interna la pots trobar a http://agora.xtec.cat/escolaperevila/activitat

Pots afegir un enllaç al menú, al giny socialmedia que teniu al peu etc...

A la intranet/xarxa trobaràs un node privat que es diu "professorat". Aquest node pot fer les funcions d'intranet amb un mur, un fòrum i un repositori de documents.

Més informació:

http://agora.xtec.cat/nodes/guia-rapida/8-engega-la-xarxa-social-al-teu-centre/  

Respecte als usuaris, la millor manera és fer servir moodle o google (apps for education) com autenticadors, aixi t'estalvies donar d'alta als usuaris de nou.

A la propera actualització prevista (aquest més) es podran donar d'alta els usuaris amb un fitxer tipus excel (.CSV)

Respecte als permisos, tens dos possibilitats:

  • Rol de Col·laborador: poden crear articles però després algú els ha de validar. No és publiquen directament fins que l'administrador (o un editor), valida l'article. Té avantatges: s'eviten errors (algun que publica a un espai on no toca) i permet temporitzar millor quan surten les noticies (sobretot a portada). 

  • Rol d'Autor: L'usuari pugi penjar directament noticies. Podrà publicar directament a qualsevol categoria(espai-blog), inclosa la portada. Nodes no permet especificar en quina categoria pot publicar tal o qual usuari. Si tens prou confiança-coordinació amb els teus usuaris, és la millor opció. 

Més informació: 

http://agora.xtec.cat/nodes/guia-rapida/7-gestiona-els-usuaris/ 

Si tens més dubtes, aquí estem. Per cert, m'agrada molt això del racó de la calma Gran somriure m'ha recordat a l'experiència del bibliopati de l'Escola Mestre Morera. 

P.D: una cosa més, per les presentacions de fotos, et recomano carrusels vinculats amb picasa en lloc de picasa incrustat directament.