FORMACIÓ- RECONEIXEMENT DE MÈRITS PER PARTICIPAR EN EL PILOTATGE

Re: FORMACIÓ- RECONEIXEMENT DE MÈRITS PER PARTICIPAR EN EL PILOTATGE

per FRANCESC BUSQUETS BURGUERA -
Nombre de respostes: 0
La selecció dels centres que han participat al pilot de nodes es va fer a partir de suggeriments dels Serveis Territorials, als quals vam demanar que ens proposessin centres de diferents tipologies (infantil/primària, secundària, ZER, escoles d'adults, etc), de diferents dimensions, i que volguessin crear o renovar la seva web. En cap moment és va vincular la participació al pilot amb l'obtenció d'una certificació o reconeixement oficial d'hores de dedicació de les persones que hi heu participat, que de ben segur han estat moltíssimes. Els mecanismes de certificació oficial del Departament estan molt acotats (activitats de formació, plans d'innovació, grups de treball) i una experiència pilot com la que proposàvem no encaixava directament en cap d'aquestes modalitats.
 
Pel que fa al reconeixement del treball sistemàtic fet en la web del centre com a "Participació en activitats complementàries, colònies i plans d'entorn i creació de materials educatius digitals" (punt 4 del reconeixement dels estadis de promoció docent), jo diria que la certificació pot ser emesa per la pròpia direcció del centre, d'acord amb l'ordre ENS 330/2014 (art. 9, 2-d), sempre i quan es compleixin les circumstàncies que s'hi descriuen.
 
De cara al futur, més enllà del pilotatge, ens plantegem la possibilitat de sol·licitar la formació d'un grup de treball (una de les activitats amb certificació oficial) que pugui col·laborar activament en l'evolució de Nodes mitjançant l'execució de plans de proves, concreció de propostes funcionals, elaboració de documentació, creació d'ajudes i tutorials, difusió del projecte, etc. Tan aviat com la proposta estigui més madura us la farem saber, per tal que els que hi estigueu més interessats pugueu apuntar-vos-hi. En tot cas, la inscripció a aquest possible grup de treball es faria a principis del curs vinent.