Fòrum de dubtes-NODES (històric)

Carrusel

Carrusel

per Mireia Miró -
Nombre de respostes: 3

Bon dia,

Tenim uns quants dubtes que us volíem demanar.

- Si una notícia que conté el carrusel es mostra en l’espai que ocupa ⅓ o ½ de la pantalla, la foto s’adapta però queda un espai en blanc inútil per culpa dels punts de passar d’una foto a una altra. Si es mostra en l’espai que ocupa ⅔ de la pantalla es veu bé.

- Es pot crear una pàgina que contingui les notícies de més d’una categoria ?

 

- Es pot posar text a les icones de dalt a la dreta perquè s’entengui millor ?

 

- Es pot fer apareixer tota la web de l’escola dins del nostre propi domini web ?

- Quan s’accedeix als articles arxivats anualment o mensualment, es veu malament el disseny de tota la pàgina

 

Moltes gràcies,

                     Mireia Miró

 

En resposta a Mireia Miró

Re: Carrusel

per JAVIER MELER GUTIERREZ -

Hola Mireia,

Et vaig contestant per parts.

1. Si una notícia que conté el carrusel es mostra ... queda un espai en blanc inútil per culpa dels punts de passar d’una foto a una altra.

El problema és que el carrusel, en el mode d'ajust original, conserva la relació entre l'alçada i l'amplada de les fotos. Si l'espai de l'article a portada és molt estret, redimensiona la imatge a l'alçada proporcional a aquest amplada. Això manté les proporcions de la foto però a costa de reduir la seva alçada (i deixant aquest espai buit).
La solució passa per ajustar l'alçada a una alçada proporcional a l'amplada que tinguis pensat per l'article. És un joc d'equilibri perquè també afecta a la visualització dins de l'article.

1/3 em sembla una mica petit per mostrar un carrusel si després vols que es visualitzi bé dins de l'article.

No és tema senzill. Hi ha varis plantejaments:

A) Mostrar un carrusel petit a portada i quan entrem a l'article, mostrem el mateix carrusel més gran (No implementat a Nodes)
B) Mostrar el carrusel a una bona mida ja en portada per estalviar-nos haver d'entrar a l'article.
C) Mostrar una foto a portada però indicar d'alguna manera automàtica que existeix un carrusel a dins (No implementat a Nodes)

Jo crec que la opció B i C són millors. Podem estudiar incorporar alguna incona que indiqui al lector que dins de l'article hi ha un carrusel (o un video). Què penseu? 

2. Es pot crear una pàgina que contingui les notícies de més d’una categoria ?

En principi, no es pot però hem trobat algunes informacions que indiquen que potser és posible. No m'ha funcionat però seguirem investigant. Quines categories vols mostrar juntes? 

3. Es pot posar text a les icones de dalt a la dreta perquè s’entengui millor ?

Ho apuntem com a millora, intentarem tenir-ho aviat. https://github.com/projectestac/agora_nodes/issues/56

4. Es pot fer apareixer tota la web de l’escola dins del nostre propi domini web ?
Depén del vostre hosting. Hi ha una opció que permet al vostre servidor de hosting fer de proxy i mantenir el domini. En Javier Medina del http://institutsantandreu.com/ ho té implementat i potser ens pot fer cinc centims.

No es pot "navegar" per la pàgina mantenint el domini propi (perquè els enllaços fan referència a agora) però sí que es pot accedir a qualsevol pàgina substituint agora.xtec.cat/ per el vostre domini.

Es a dir, si voleu donar la pàgina de l'ampa podeu donar l'adreça: elvostrecole.cat/ampa i hauria de funcionar.

5. Quan s’accedeix als articles arxivats anualment o mensualment, es veu malament el disseny de tota la pàgina

Queda apuntat per les properes actualitzacions.

https://github.com/projectestac/agora_nodes/issues/57

Moltes gràcies per el teu feedback, Mireia, ens ajuda molt. 

En resposta a JAVIER MELER GUTIERREZ

Re: Carrusel

per Javier Medina Diaz -

Bona nit,

Tal com comenta el Xavier, al punt 4 de la seva detallada resposta, nosaltres tenim el domini http://institutsantandreu.com/ com podeu veure, només és el nom d'un domini, no està contractat ni hosting ni res més que el domini, per uns 3€ a l'any.

Podeu veure que redirecciona a nodes, senzillament és una redirecció, que està inclosa dins de les possibilitats del domini.

Un cop accedim a nodes, inicialment surt el nom del domini, però quan entrem en navegació per dins de nodes, ja surt sempre agora.

Salutacions,

Javier

En resposta a Javier Medina Diaz

Re: Carrusel

per FRANCESC BUSQUETS BURGUERA -

Hola,

Complementant el que expliqueu, a l'hora d'adquirir un domini propi per al centre és important tenir en compte el tipus de "domini de primer nivell" (Top Level Domain o TLD) dins del qual s'englobarà. Em refereixo a les lletres que van al darrera del darrer punt.

Els dominis de primer nivell poden ser territorials (.es per a Espanya, .fr per a França, etc.) o temàtics. Dins dels temàtics, els més coneguts són:

  • .com (de commercial) per a empreses que tenen com a objectiu fer negoci. Per exemple: google.com

  • .org (d'organization) per a organitzacions i associacions de tot tipus, normalment sense ànim de lucre. També l'acostumen a fer servir els projectes de programari lliure. Per exemple, WordPress (la plataforma amb què està fet Àgora-Nodes) utilitza "wordpress.org" per al projecte de programari lliure, obert a la col·laboració desinteressada de milers de persones, i "wordpress.com" per a serveis comercials lligats al projecte. Els beneficis del ".com" serveixen per a finançar en part el ".org".

  • .net (de network) per a serveis de xarxa i instal·lacions informàtiques en general. Per exemple: whois.net

  • ... i altres: .biz, .gov, .edu (només per a universitats), .info, .travel ...

Un cas especial de domini temàtic és el .cat, que no és un domini territorial sinó d'àmbit cultural i lingüístic. Dins del domini .cat s'hi engloben institucions, empreses, associacions i persones que estan vinculades a l'àmbit cultural i lingüístic català, tant del Principat com d'altres territoris.

Al web de la fundació que gestiona el domini .cat hi trobareu molta més informació sobre els seus objectius i abast: http://fundacio.cat

La majoria de centres educatius públics de Catalunya que tenen domini propi l'han registrat dins del domini ".cat". Crec que és un encert, perquè es desvinculen de connotacions comercials (que en principi no hauríem de tenir als centres públics) i s'associen al col·lectiu cultural i lingüístic català, que ara mateix no compta amb codi d'estat independent.

Per tant, el meu consell seria que els centres educatius catalans que vulgueu tenir un domini propi el registreu sempre dins del domini .cat. El cost és una mica superior (de l'ordre de 16€ anuals), però crec que identifica millor el tipus de servei que oferim.

Per saber-ne més, us recomano donar un cop d'ull a les entrades sobre dominis de primer nivell de la Viquipèdia: http://ca.wikipedia.org/wiki/Domini_de_primer_nivell i http://ca.wikipedia.org/wiki/Domini_de_primer_nivell_gen%C3%A8ric

Sobre el tema dels codis territorials, i per què Catalunya encara no en té cap d'assignat, vegeu: http://ca.wikipedia.org/wiki/ISO_3166-1