Carrusel: bones pràctiques

Carrusel: bones pràctiques

per XAVIER MELER GUTIERREZ -
Nombre de respostes: 0

Hola a tots, 

Observant algunes de les web nodes més actives, estem veient que us agraden molt els carrusels Gran somriure

Però és un recurs que s'ha d'utilitzar correctament, no es pot abusar. 

Us donem alguns consells: 

  1. Podeu tenir varis carrusels a la mateixa pàgina però es recomanable no tenir més d'un carrusel amb reproducció automàtica a la vegada. Això produeix estres visual en el visitant que no sap on mirar i si mira un dels carrusels, té els altres generant soroll visual. 

  2. Augmenteu els temps de durada de la diapositiva. És molt estresant no tenir temps de llegir una imatge. 8 segons és una bona durada de referència. Si el visitant troba que va lent, pot passar a la següent diapositiva amb les fletxes. 

  3. Les imatges han de ser petites o mitjanes, de 1024px d'amplada com a màxim. Si teniu molts carrusels amb imatges molt grans, la pàgina trigarà molt en carregar-se. Per exemple: 10 carrusels on cada carrusel té 10 imatges de 2MB cadascuna són... 200MB de càrrega de pàgina!!! 

  4. Encara que implica una mica de feina, si veieu que la vostre pàgina principal triga en carregar, canvieu la opció de "mostra el contingut sencer" en aquelles entrades antigues que continguin un carrusel. La idea és mostrar carrusel només en les entrades noves

  5. Us recomanem l'opció d'ajust de la imatge que diu Retalla (recomanat). Si les fotos són horitzontals (panoràmiques) i poseu una alçada propera a les fotos, fa un ajust bastant bo. 

  6. L'opció d'ajust de la imatge que diu Estira és, en general, una MALA opció. Només i les vostres fotos s'aproximen molt a l'amplada del carrusel, és pot provar, però en general, no es recomenable mostrar fotos estirades a la web.

    Salutacions,
    Xavi