Carrega usuaris

Carrega usuaris

per JOSEFA VILANA CANET -
Nombre de respostes: 4
Com ho he de fer per fer una base de dades amb els professors per després poder-los carregar directament al Moodle a través de comptes , càrrega usuaris? és força urgent
En resposta a JOSEFA VILANA CANET

Re: Carrega usuaris

per Josep Maria Viñolas Auquer -
No ho he provat, però de l'ajuda:

Càrrega d'usuaris

En primer lloc, fixeu-vos que generalment no és necessari importar usuaris en massa. Si voleu minorar les tasques de manteniment abans hauríeu d'explorar les formes d'autenticació que no requereixen un manteniment manual, per exemple la connexió amb bases de dades externes o la possibilitat que els usuaris creïn els seus comptes. Vg. la secció d'Autenticació dels menús d'administració.

Si esteu segur que voleu importar molts comptes d'usuari des d'un fitxer de text, aleshores heu de formatar així el fitxer:

  • Cada línia del fitxer conté un registre.
  • Cada registre és una seqüència de dades separades per comes.
  • El primer registre del fitxer és especial i conté la llista de noms dels camps. Això defineix el format de la resta del fitxer.

    Noms de camps necessaris: aquests camps s'han d'incloure al primer registre i han d'estar definits per a cada usuari

    username, password, firstname, lastname, email

    Noms de camps per defecte: aquests són opcionals - si no són inclosos, aleshores s'agafen del perfil de l'administrador principal

    institution, department, city, country, lang, timezone

    Noms de camps opcionals: tots aquests són completament opcionals. Els noms dels cursos són els "noms curts" dels cursos - si s'inclouen, aleshores l'usuari és inscrit com a estudiant en aquests cursos. Els noms de grups s'han d'associar als cursos corresponents, p. e. group1 a course1, etc.

    idnumber, icq, phone1, phone2, address, url, description, mailformat, maildisplay, htmleditor, autosubscribe, course1, course2, course3, course4, course5, group1, group2, group3, group4, group5

  • Les comes dins de les dades s'han de codificar com &#44. El programa farà automàticament la descodificació.
  • En els camps booleans, feu servir 0 per a fals i 1 per a vertader.
  • Nota: si un usuari ja està registrat en la base de dades d'usuaris de Moodle, aquest programa torna el número userid de l'usuari (l'índex de la base de dades) i l'inscriu com a estudiant en els cursos especificats SENSE actualitzar les altres dades.

Heus ací un exemple d'un fitxer d'importació vàlid:

username, password, firstname, lastname, email, lang, idnumber, maildisplay, course1, group1
jonest, verysecret, Tom, Jones, jonest@someplace.edu, en, 3663737, 1, Intro101, Section 1
reznort, somesecret, Trent, Reznor, reznort@someplace.edu, en_us, 6736733, 0, Advanced202, Section 3


Sort!


En resposta a Josep Maria Viñolas Auquer

Re: Carrega usuaris

per Jordi Sanz i Silvestre -
Hola, jo ho he fet així, però no em vaig fixar que alguns noms d'usuari els tenia repetits. Al tornar-los a donar d'alta amb el nom canviat, li vaig dir a actualitzar els ja existents. Ara només els funciona la contrassenya als qui vaig canviar el nom.

És possible que al actualitzar els existents s'esborrés la contrassenya?

Com puc tornar-los a donar la mateixa contrassenya un altre cop?
(encara conserve el fitxer que vaig utilitzar per a l'alta)

Moltes gràcies.
En resposta a JOSEFA VILANA CANET

DES-Carrega usuaris

per MANUEL DE LA FUENTE COLINO -
Hola a tothom,
i a l'inrevés ?
Es pot fer una base de dades dels usuaris que ja tenim posats al moodle?
Moltes gràcies

Manel
En resposta a MANUEL DE LA FUENTE COLINO

Re: DES-Carrega usuaris

per Josep Maria Viñolas Auquer -
Hola,

Doncs jo només he aconseguit exportar els usuaris fent un back-up de la plana principal i desmarcant-ho tot excepte els usuaris. És a dir, que faig un back up que només conté els usuaris.

Si descarregues el fitxer i l'obres, veuràs que hi ha un fitxer xml. Això vol dir que si ho vols passar a una base de dades, hauràs de mirar si té l'opció d'incorporar xml o fer-te un script que ho faci (o buscar per internet).

Tot i això, segurament només vols fer modificacions al fitxer i després tornar-lo a incorporar al Moodle. Això ho pots fer amb qualsevol editor xml.

Possiblement hi hagi alguna altra opció. No sé si l'xtec ens dona accés a la base de dades. Estaria bé per a poder fer aquest tipus de coses. Normalment es sol donar un accés mitjançant un entorn web phpmyadmin.

Salutacions.