Domini.cat

Domini.cat

per LLUIS COLAS BERENGUER -
Nombre de respostes: 8

Hola,

a l'escola estem pensant en comprar un domini propi. Volem tenir el nom de la web: escolalavilapalamos.cat.

Hi ha algun problema per enllaçar-hi la web d'àgora al nou domini ? Si tenim aquesta adreça web es podrà enllaçar directe amb al nou domini ?

Gràcies

En resposta a LLUIS COLAS BERENGUER

Re: Domini.cat

per ANTONI GINARD LLADO -

      Hola Lluís,

Sobre el tema dels dominis propis dels centres hi ha algunes consideracions a fer. Sobre el paper, el Departament hauria de ser el titular de tots els dominis utilitzats pels centres, tot i que s'hauria de veure si això pot entrar o no dins de l'autonomia de centre. En qualsevol cas, el Departament no ha marcat els criteris a seguir i cada centre pren les seves decisions. Actualment la majoria d'Instituts i moltes escoles tenen domini propi, circumstància que el Departament haurà de tenir en compte el dia que es defineixin les regles del joc.

Des del punt de vista purament tècnic, a Àgora no donem suport a dominis propis de centre. Per tant, si disposeu d'un domini propi les opcions que teniu són: (1) Fer que el vostre domini apunti a l'espai a Àgora, de manera que el domini desapareix tan bon punt s'entra a l'espai d'Àgora (Intraweb o Moodle) i (2) Fer que el proveïdor del domini proporcioni una pàgina que, en el seu interior, carregui l'espai d'Àgora, cosa que provoca que l'URL del navegador no canviï mentre els usuaris naveguen. Aquesta segona opció permet tenir sempre el domini en el navegador, però impossibilita copiar URL del navegador per tal d'accedir directament als diferents continguts.

 

Salutacions,

Toni Ginard
Equip Àgora

En resposta a ANTONI GINARD LLADO

Re: Domini.cat

per Jordi Maymi Marine -

Benvolgut Toni,

hi ha novetats sobre aquest tema ?

és un tema important

Salutacins i moltes gràcies

 

En resposta a Jordi Maymi Marine

Re: Domini.cat

per ANTONI GINARD LLADO -

     Hola Jordi,

Des del Departament s'estan buscant alternatives per tal de que els centres pugueu utilitzar dominis propis però, de moment, no us podem donar cap solució més enllà del que vaig comentar a la meva resposta anterior.

 

Salutacions,

Toni Ginard
Equip Àgora

En resposta a ANTONI GINARD LLADO

Re: Domini.cat

per Jordi Maymi Marine -


Benvolgut Toni,

Disculpa però hi ha novetats ?

Crec que és un tema fonamental.


Salutacins i moltes gràcies per la feina feta. 


En resposta a LLUIS COLAS BERENGUER

Re: Domini.cat

per Jordi Maymi Marine -

Benvolguts,


Perdoneu la meva insistència , 

però hi ha novetats ?


Salutacions i moltes gràcies 



En resposta a Jordi Maymi Marine

Re: Domini.cat

per FRANCESC BUSQUETS BURGUERA -

Bon dia Jordi,

Des de l'àrea TAC del Departament d'Ensenyament hem traslladat al CTTI (l'empresa pública que proveeix els serveis TIC a la Generalitat) la petició de que Àgora pugui funcionar sobre múltiples dominis de manera simultània.

La resolució del problema té dues vessants:

- Des del punt de vista tècnic, s'haurien d'adaptar els servidors i les aplicacions per tal que responguin a peticions formulades sobre noms diferents, no només "agora.xtec.cat". Això en principi no hauria de ser massa complicat.

- Des del punt de vista administratiu i legal, la cosa es complica. Per tal que els servidors d'Àgora responguin a peticions d'un determinat domini d'Internet cal que la titularitat del domini (allò que apareix quan fas una consulta a https://whois.icann.org) correspongui a la Generalitat de Catalunya. Caldria doncs posar en marxa un protocol pel qual els actuals titulars dels dominis dels centres (que sovint són persones físiques) iniciïn un procés de transferència de la titularitat a la Generalitat, cosa que no sembla gens fàcil. Un cop la Generalitat assumís el domini del centre com a propi, ja podria configurar la resolució del nom (www.elquesigui.cat...) cap als seus servidors.

La petició està formulada, i suposo que la part tècnica no serà massa complicada de preparar. Pel que fa a la part administrativa, caldrà encaixar-la en les directrius actuals de dominis de la Generalitat, que ara per ara sembla que no contemplen aquesta possibilitat.

De moment les opcions que funcionen són les que explicava en Toni Ginard en un missatge anterior:

- Redirigir els visitants des del domini propi cap a agora.xtec.cat (ja sigui per capçalera de resposta HTTP, o bé per javascript des d'un document HTML). El problema és que un cop feta la redirecció des de "elquesigui.cat", a la barra d'adreces hi sortirà sempre "agora.xtec.cat", però la veritat és que la majoria d'usuaris no es miren per a res la barra d'adreces.

- Aconseguir que el proveïdor de serveis que gestiona el domini "elquesigui.cat" activi un servei de proxy invers que presenti els continguts d'agora.xtec.cat com si fossin de www.elquesigui.cat. El problema d'aquesta solució és que no serveix quan els usuaris s'han de validar, ja que les validacions es fan per protocol segur HTTPS que no admet la interposició de proxys.

Per part nostra, seguirem insistint per tal que pugui avançar el tema de la transferència de titularitat de dominis de centres.