El servidor de correu . . .

Re: El servidor de correu . . .

per Sara Arjona Téllez (Moodle HQ) -
Nombre de respostes: 0
Holooo Darío!

El que passa amb el correu es que no puc servir el compte xtec del centre. Motius ... principalment de seguretat. Aquesta informació estaria disponible per qualsevol que fos administrador ... i això no sempre coincidirà amb persones autoritzades a veure la contrasenya del centre.
Hem estat investigant i es tracta d'un bug de la versió 1.8 que, segons comenten a un dels fòrum de Moodle.org es resoldrà a la 1.9. Ara bé, hem estat revisant el Moodle i hem trobat una solució intermitja que amagarà la contrasenya amb asteriscs. Per tant, amb la propera pujada que fem aquest problema estarà mig-resolt.

D'altra banda el nostre centre disposa d'un subdomini de google @iesjoanmiro.net que ens permet gestionar comptes de correu i altres gatgets de forma molt flexible i fiable.
Les dades del servidor de correu SMTP son del tipus: aspmx.l.google.com:465 sense necessitat d'activar el protocol SSL
perquè doncs no funciona ? fa unes setmanes es parlava que Àgora acceptava el canvi de ports :465 ... o ja no és així ?

Tal i com us vam comentar en aquest fil del fòrum fa algunes setmanes de moment això no és possible ja que necessita la configuració SSL i actualment no és factible activar-ho al servidor ja que implica canvis i pot suposar problemes.

En tot cas, crec que des de Àgora s'hauria de facilitar o complementar aquesta característica per tal de no dependre exclusivament de l'adreça del propi centre ...
altre possibilitat, amb una mica d'imaginació, seria aconseguir una adreça específica per l'Àgora Xtec .. i així els d'arquitectura no s'haurien de menjar massa el coco pels temes de seguretat a l'entorn Ágora i tampoc als centres ...

Aquesta opció tampoc la veiem gens viable perquè suposa una feina extra de gestió d'adreces i centres addicional que ara per ara no podem assumir.

Pensa que sou molts els centres que esteu utilitzant l'Àgora, que cadascú té les seves "pecularitats" i que, per tant, és impossible que tot estigui perfecte per tothom. Treballem continuament perquè l'entorn sigui el més proper possible a tots els centres però no sempre és possible aconseguir-ho Trist

Esperem que amb la propera pujada que fem (que inclourà els canvis que us comentàvem de l'emmascaració de la contrasenya) pugueu solucionar aquesta mancança que comentàveu. Us avisarem quan estigui a producció perquè ho proveu.

Bezos, abrasos i gràcies com sempre pels teus comentaris que ens ajuden a millorar l'eina dia a dia!

Sara