Fòrum Àgora-MOODLE

Configurar servei de correu smtp amb GMAIL

Re: Configurar servei de correu smtp amb GMAIL

per Sara Arjona Téllez (Moodle HQ) -
Nombre de respostes: 0
Holooo Josep Maria!

Doncs ho he tornat a provar amb el meu usuari de l'xtec (jvinola5) i no envia fora del domini xtec. No ho he provat amb cap més adreça de l'xtec. Si que funciona correctament quan configurem l'adreça administrativa a800....
He provat d'accedir al vostre espai d'Àgora i no teniu configurat el servidor de correu SMTP. Reviseu la PMF que explica com fer-ho i veureu que, a partir de llavors, l'enviament i recepció de missatges tant a dominis XTEC com externs (com ara GMAIL, hotmail...) us comença a funcionar.

També ens és necessari poder canviar el text que surt en el missatge de registre, ja que diu que si tenen cap problema enviïn un correu a l'adreça administrativa (a801...) i això ens crearia un problema a secretaria del centre on ja utilitzen amb altres finalitats l'adreça.
Suposo que això es deu poder modificar des d'algun dels apartats de configuració del Moodle. A veure si algun altre/ company/a et sap donar més informació de com fer-ho.

Entenc que no doneu accés ftp per poder realitzar els canvis nosaltres mateixos, oi?
El tipus d'arquitectura del projecte Àgora és força simple ja que tots els centres compartiu el mateix codi font de Moodle però teniu una base de dades independent. Aquest és un dels motius pels quals no teniu accés FTP per modificar els fitxers. Per tant, si la modificació que comentaves abans suposa l'edició d'algun dels fitxers PHP del Moodle no ho podràs fer. Si tens més informació al respecte que ens pugui ajudar ho podem anotar com a millorar per estudiar en el futur.

Per cert, "amb el permís" d'en Ramon Balcells, m'he registrat en el moodle de l'IES Aran i he rebut el correu de confirmació desde una adreça de gmail. Per tant entenc que el mecanisme SSL si que funciona.
En aquest cas has rebut correctament el correu perquè el Moodle el Ramon té configurat correctament el servidor SMTP (amb un compte de la XTEC). En cap cas intervé per res el protocol SSL que necessiten servidors SMTP de correu com ara gmail.

Esperem que amb aquesta informació puguis resoldre els problemes que comentes. Ja ens informaràs!
Bezos, abrasos i sort!
Sara