Suggeriment

Suggeriment

per ANTONIO GARCIA RODRIGUEZ -
Nombre de respostes: 10
Hola equip de Moodle,
fins a l'actualitat, al moodle 1.9 (i anteriors), a la capçalera del moodle figurava el nom de l'institut i quan et registraves i et trobaves dins el domini de moodle, a sota del nom de l'institut (i en més petit)  sortia la seqüència de navegació dels espais on entraves (el nom del curs, el recurs...).
Actualment (al moodle 2.4), un cop et trobes registrat dins el domini de moodle, desapareix el nom de l'insitut i directament et posa la seqüència de navegació...
Al tenir el mateix format que el títol de portada hi ha noms molt grans que ocupen molt d'espai. Personalment crec que mantenir el nom de l'institut amb el format inicial (anterior al registre) i que a sota surti (en un format de lletra més petit) la seqüència de navegació era molt més clar per a l'usuari.

Podeu posar que el nom de l'Institut es vegi sempre i a sota que surti la seqüència de navegació més petita? 
Gràcies per la vostra atenció,
Toni Garcia
En resposta a ANTONIO GARCIA RODRIGUEZ

delDéu n'hi do

per SALVADOR GUTIERREZ QUESADA -
A meitat de juliol, amb totes les activitas de recuperació posades....s'elimina l'accès al moodle 1.9 i per defecte es col.loca el del moodle 2.0. Es perden els acessos al moodle antic pels alumnes. L'administrador ha de entrar al moodle antic, canviar totes les rutes que donen conflicte, però no pot accedir al moodle nou per posar un enllaç que faci el redireccionament al moodle antic pel alum nes perque no serveix la contrasenya del moode antic.
No es podia haver deixat per defecte l'interfice moodle "antic" i posar un enllac pels que vulguin accedir al nou, de forma "experimental", o pels que ja han optat per la migració.
Es una migració complexa que espera a tots els centres que fins ara treballen bé amb el moodle 1.9 i que no sé si val la pena haver-la fet . Jo estic pensant en buscar-se un espai web (gratuit o pagament) i deixar-me d'històries...
En definitiva crec que s'ha fet i de manera precipitada i que no tinc massa sentit.
Així si animarem molt a la gent a treballar al moodle!

En resposta a SALVADOR GUTIERREZ QUESADA

Re: delDéu n'hi do

per Sara Arjona Téllez (Moodle HQ) -
Hola Salvador!

El canvi d'URL era una de les accions previstes i anunciades des de fa mesos, com podràs comprovar als materials de la sessió tècnica d'Àgora: http://ateneu.xtec.cat/wikiform/wikiexport/cmd/tac/jtm2/bloc_0/apartat_1#calendari_de_la_migracio. A més, la setmana passada es va publicar una notícia al portal com a recordatori: http://educaciodigital.cat/moodle/moodle/mod/forum/discuss.php?d=34805

A més, per intentar minimitzar l'impacte d'aquest canvi sobre els usuaris i no donar-vos més feina del compte als administradors, ahir, després del canvi d'URL, es va fer el següent:
  • Es va incorporar el bloc d'avisos a tots els espais Moodle 2 afectats amb un enllaç al Moodle del curs passat, per garantir que l'alumnat que tingui previst fer activitats durant l'estiu podrà continuar-ho fent sense problemes (us adjuntem una captura de pantalla del contingut d'aquest bloc). Recordeu que el Moodle 1.9 no s'ha desactivat, sinó que se li ha canviat l'URL.
  • Es va executar un procés per actualitzar automàticament totes les referències dels enllaços dels espais Moodle 1.9 i 2 (l'execució d'aquest procediment ha finalitzat aquesta matinada).
A banda de les actuacions anteriors, per fer més transparent aquest canvi als vostres usuaris, si ho trobeu convenient, podeu incorporar un bloc HTML per redirigir automàticament al vostre espai Moodle 1.9 des del Moodle 2 seguint les instruccions que trobareu a aquesta PMF: http://educaciodigital.cat/moodle/moodle/mod/glossary/view.php?id=682&mode=entry&hook=1323

Una abraçada,
Sara
Fitxer adjunt avisos_agora.png
En resposta a SALVADOR GUTIERREZ QUESADA

Re: delDéu n'hi do

per IRENE SALOME MARTINEZ PEREZ -
Heu perdut l'accés de l'alumnat al moodle antic? Ostres, deu ser un error, perquè al nostre funciona. El que hem fet és posar un avís als dos llocs tot informant de les noves adreces (no havia vist la PMF sobre el bloc amb l'enllaç al moodle antic, gràcies David).
A més hem afegit al moodle nou un bloc lateral amb els enllaços als cursos que contenen els materials de recuperació del moodle antic i de moment l'alumnat hi pot accedir.
No és que sigui una meravella però funciona. Pots veure-ho a http://agora.educat1x1.cat/ies-vidreres/moodle/

Irene

En resposta a IRENE SALOME MARTINEZ PEREZ

Re: delDéu n'hi do

per SALVADOR GUTIERREZ QUESADA -
Me alegro de que todo te funcione perfectamente, Irene.
Yo, aún estoy con problemas de acceso. Después de cambiar la contraseña en el primer acceso al moodle 2.0, y entrar de nuevo con esta contraseña para verificarla, al día siguiente ya no me funciona y he tenido que dar al SAU  una notificación para que intenten solucionarme el "problema" 
Por cierto Irene, ¿ no tuviste que hacer ningún "reajuste" en los enlaces de tu moodle antiguo para que todos los archivos se visionaran correctamente al haber cambiado la URL del moodle?. Yo tuve que hacer un montón, ya que gran parte de los archivos se almacenaban en los ficheros de cada curso.
¿Se podía haber hecho la migración al nuevo moodle 2.0 respetando la estructura de directorios y de los cursos de los moodles antiguos y minimizando la incidencia de dicha migración para el profesorado?
Uno de los problemas que me preocupa de esta migración acelerada, es que  actitud tomarán muchos profesores-as a los que les ha costado engancharse al moodle (por diversas causas) y  ahora que han empezado a hacer sus primeros pinitos en dicha plataforma se encuentran, casi de súbito, con una nueva interfaz (del moodle 2.0) bastante diferente de la versión anterior y , creo que,  más compleja.
Por cierto por  el "tono virtual" de tu comentario da la sensación como si fueras de sobrada y estuvieras dando la "bronca a un alumno de ESO", no te equivoques porque no sabes el nivel de competencia informática de la persona a la que te diriges que como mínimo seguro que es igual que la tuya
En resposta a SALVADOR GUTIERREZ QUESADA

Re: delDéu n'hi do

per IRENE SALOME MARTINEZ PEREZ -
Suposo que els reajustaments aniran venint, sí, i ens caldrà paciència i constància. Tot i així era un pas necessari perquè moodle ja fa mesos que ha deixat de donar suport a les versions 1.9.
La gestió dels fitxers també és la part que veig més complicada però suposo que ja m'hi acostumaré i espero poder ajudar el professorat del centre quan calgui.

Irene
En resposta a SALVADOR GUTIERREZ QUESADA

Re: delDéu n'hi do

per FRANCESC BUSQUETS BURGUERA -
Benvolgut "S.M.",

Aquest espai té com a objectiu compartir coneixement i ajudar-nos mútuament a resoldre dubtes sobre el funcionament dels espais Moodle d'Àgora, i es regeix per unes normes bàsiques de respecte entre companys i companyes.

El teu comentari final envers la professora Irene Martínez és totalment inapropiat i està fora de lloc. En aquest fòrum hi tenen cabuda tot tipus d'opinions, queixes i suggeriments, però en cap cas hi tornarem a admetre insults i expressions pejoratives.

Atentament,


Francesc Busquets
Equip de gestió d'Àgora

En resposta a SALVADOR GUTIERREZ QUESADA

Re: delDéu n'hi do

per MONICA GRAU PRIETO -
Hola,
hem comprovat que el dia 17 de juliol vau canviar la contrasenya de l'usuari/ària admin al Moodle2. En el cas que seguiu sense poder entrar, hauríeu de demanar una restauració d'aquesta contrasenya a través del Portal d'Àgora (http://agora.xtec.cat/portal) des de l'apartat El meu àgora a Altres sol·licituds.

Fins ara,
Mònica


En resposta a ANTONIO GARCIA RODRIGUEZ

Re: Suggeriment

per MONICA GRAU PRIETO -
Hola Toni,
moltes gràcies pels suggeriments, sempre són de gran utilitat saber les vostres necessitats i opinions.

Malauradament, en aquest tema no podem fer res ja que el comportament que descrius no l'hem definit nosaltres si no que és el comportament per defecte del Moodle, ara quan entres a un curs es "perd" el nom del Moodle i apareix el títol del curs en el qual estàs.

Fins ara,
Mònica
En resposta a MONICA GRAU PRIETO

Re: Suggeriment

per ANTONIO GARCIA RODRIGUEZ -
Vosaltres que sabeu fer això de tunnejar el moodle segur que podeu investigar codi i fer-ho. Sou uns/es cracks de moodle!! Us ho poso com un repte per moments més tranquils que els d'ara... Llengua fora
Salut i moltes gràcies,
Toni