Notícies d'ÀGORA

Experiència pilot de Moodle 2 a Àgora

Experiència pilot de Moodle 2 a Àgora

per Administrador/a Espai de suport -
Nombre de respostes: 0
Moodle 2Des de fa alguns mesos el Departament d'Ensenyament està treballant per incorporar el servei de Moodle 2 a Àgora. Actualment està ja gairebé enllestida una versió beta d'aquest servei per tal que un grup de centres puguin participar durant el curs 2012/13 en una experiència pilot, amb l'objectiu de validar-ne el funcionament i realitzar els ajustaments que siguin necessaris.

Les característiques de l'experiència pilot són:
  • Actualment es basa en Moodle 2.2.2 però s'anirà actualitzant durant el curs a mesura que vagin sortint noves versions i aquestes es considerin estables.
  • Els centres pilot que ja disposin d'un espai Moodle 1.9 a Àgora tindran dos espais actius durant 6 mesos: l'actual Moodle 1.9 i el nou espai Moodle 2, que estarà inicialment buit.
  • Els centres hauran de traspassar a l'espai Moodle 2 els usuaris i els cursos que vulguin mantenir. El traspàs de dades s'haurà de fer manualment, exportant i important curs per curs. Per facilitar el procés i estalviar descàrregues i pujades, Àgora habilitarà una utilitat de traspàs automàtic de fitxers entre els dos espais.
  • Les còpies de seguretat dels cursos provinents de Moodle 1.9 no podran incorporar dades d'usuari/ària com ara lliuraments d'exercicis, resultats d'activitats, respostes a qüestionaris o missatges a fòrums, degut a que Moodle 2 no permet fer-ne la importació. És important doncs tenir les aules virtuals transferides al nou espai Moodle 2 a l'inici del curs escolar.
  • Els centres que disposin d'un espai Moodle 1.9 a Àgora hauran de traspassar els cursos que vulguin tenir a Moodle 2 abans del mes de gener de 2013, quan deixarà d'estar actiu l'espai Moodle 1.9.
  • Els mòduls i blocs "Marsupial" per a Moodle 2 es troben encara en procés de desenvolupament i no estaran disponibles fins a finals de desembre.

Tots els centres que estigueu interessats en participar en aquesta experiència pilot heu d'enviar un missatge des de la bústia de correu del centre a agora@xtec.cat, indicant la informació següent:
  • Codi de centre
  • Nom del centre
  • Persones gestores d'aquest espai (nom, cognoms i adreça de correu)

No és necessari disposar de Moodle 1.9 a Àgora per participar en el pilot (és a dir, centres de nova creació o que vulguin començar a fer-ho servir el proper curs també poden sol·licitar-ho). La data límit per fer-nos arribar les vostres sol·licituds és el proper divendres 8 de juny.

Durant la setmana següent a la finalització del termini es contactarà amb els centres que hagin mostrat interès en l'experiència pilot i, en cas que sigui possible la seva participació, se'ls convocarà a una sessió presencial amb connexió per videoconferència a diversos serveis territorials.

Si el resultat de l'experiència pilot és satisfactori, està previst que Àgora incorpori Moodle 2 de forma generalitzada per a tots els centres a finals del proper curs 2012/13.