Problemes restauració curs

Problemes restauració curs

per Institut Narcís Monturiol . -
Nombre de respostes: 6
Hola,

estic intentant restaurar una còpia de seguretat d'un curs que teníem al Moodle del Phobos al de l'àgora i no em deixa. El curs passat vam fer la migració de Phobos a Àgora i ho vaig fer sense problemes amb molts cursos. Algú em pot explicar què pot passar?

El moodle del centre és:

http://agora.xtec.cat/iesmonturiol/moodle/

el curs que vull restaurar és el següent:

http://phobos.xtec.net/iesmonturiol/moodle/course/view.php?id=50

Moltes gràcies

Albert Portas


En resposta a Institut Narcís Monturiol .

Re: Problemes restauració curs

per Sara Arjona Téllez (Moodle HQ) -
Hola Albert!

Per intentar-te ajudar necessitem que ens indiquis:
  • Quina versió de Moodle teniu instal·lada al vostre espai de phobos. L'any passat per aquestes dates Àgora tenia la 1.9.5 i aquest passat estiu es va actualitzar a la 1.9.12.
  • El lloc del vostre espai Àgora-Moodle on podem trobar el fitxer amb la còpia de seguretat del curs de phobos. Nosaltres no tenim accés a phobos i, per tant, no podem accedir-hi per descarregar-la des d'allà.
Una abraçada i fins aviat,
Sara
Equip tècnic Àgora
En resposta a Sara Arjona Téllez (Moodle HQ)

Re: Problemes restauració curs

per Antonio Ramirez Perez -
Hola Sara,

El meu problema és similar. Estic restaurant cursos des de phobos i amb aquest no hi ha manera:
backup-geo-i-20110913-0059.zip
Està a fixers d'àgora i el missatge d'error és:

  • Checking user data
Some problems were detected when checking user data (Trying to restore user 'mdios' from backup file will cause conflict)


L'usuari "mdios" era professora l'any passat però ara ja no figura i les còpies estan fetes sense dades d'usuari. Què faig malament?

Gràcies


Antonio Ramírez

En resposta a Antonio Ramirez Perez

Re: Problemes restauració curs

per Sara Arjona Téllez (Moodle HQ) -
Hola Antonio!

Per intentar solucionar el problema podeu intentar fer la còpia de seguretat de nou, tenint en compte les consideracions següents:
  • A la llista desplegable "Usuaris" seleccionar "Cap".
  • Al darrer apartat ("Fes còpia de seguretat de les assignacions de rols d'aquests rols"), desmarcat tots els rols.
Si tot i així els problemes persisteixen ja ens avisaureu, indicant-nos on del vostre espai Moodle d'Àgora podem trobar el fitxer amb la còpia (ja que no tenim accés al vostre Moodle de phobos i, per tant, no hem pogut descarregar el .zip del curs que ens comentàveu).

Una abraçada i fins aviat!
Sara
Equip tècnic Àgora

En resposta a Sara Arjona Téllez (Moodle HQ)

Re: Problemes restauració curs

per Antonio Ramirez Perez -
Hola Sara, He fet la còpia amb les consideracions que m'has recomenat i el problema continua. L'arxiu està a http://agora.xtec.cat/cfa-teresamanye/moodle/files/index.php?id=1 amb el nom "backup-geo-i-20110913-0952.zip" A veure què pots fer. Gràcies Antonio RAmírez
En resposta a Antonio Ramirez Perez

Re: Problemes restauració curs

per Antonio Ramirez Perez -
Hola,

Problema de restauració de còpies, solucionat. Si el backup inclou un usuari-prof. que ja ho és a àgora, la restauració no funciona. Ara la solució ha estat fàcil al restaurar els cursos del primer trimestre, hem esborrat d'àgora els usuaris-prof, hem restaurat les còpies i de nou s`han donat d'alta els prof. Però, aquesta operació és impensable als propers trimestres. Les còpies fetes a phobos inclouen "usuaris" malgrat que les facis sense i que esborris tots els usuaris abans de fer el backup. Sembla que la base de dades manté l'assignació

Per altra banda, hem trobat un altre problema. A l'exploració de la llista d'usuaris han aparegut espais en blanc i usuaris per confirmar. Els espai en blanc pensem corresponen a intents d'altes amb error final, els pendents de confirmació no sabem per què si tenim confirmació per @.

Aquestes qüestions són només del nostre centre o ....?


Salutacions


Antonio Ramírez
En resposta a Antonio Ramirez Perez

Re: Problemes restauració curs

per Sara Arjona Téllez (Moodle HQ) -
Hola Antonio!

Ens alegrem que us hagi funcionat i hagueu trobat la forma de restaurar el curs. En resposta als dubtes que planteges:
  • Per garantir que la còpia de seguretat no inclou cap usuari/ària cal desmarcar totes les caselles de "Dades d'usuari" que apareix a la dreta de cadascuna de les activitats del curs, seleccionar "No" al desplegable Usuaris, seleccionar "No" al desplegable "Fitxers d'usuari" i desmarcar totes les assignacions de rols que apareixen al final. Si ho feu així no s'hauria d'incloure cap usuari/ària (ni tan sols els professors) al curs. Tot i així, en funció de la versió que tingueu instal·lada a phobos (sabeu quina és?), pot ser que el comportament no sigui el que us comentàvem.
  • Efectivament, com sospiteu, els usuaris "blancs" són els que no han completat el registre. En principi és recomanable que els esborreu (si en teniu molts podeu utilitzar, anant amb compte això sí, les accions amb usuaris en bloc).
  • Els usuaris pendents de confirmar són aquells que, o bé no han rebut el correu de confirmació o bé no han volgut confirmar el compte o bé no van escriure correctament la seva adreça de correu. Si teniu la certesa que aquests usuaris són del vostre centre, els podeu confirmar manualment (de nou, si en teniu molts d'aquest estil podeu fer-ho amb precaució amb les accions dels usuaris en bloc).
Una abraçada i fins aviat!
Sara
Equip tècnic Àgora