Professors no poden accedir als seus cursos

Professors no poden accedir als seus cursos

per LLUIS VALENCIA LOPEZ -
Nombre de respostes: 1
Hola,

A http://agora.xtec.cat/iesmontalt/moodle/course/view.php?id=181, els professors de Ciències Naturals, de cop i volta, des de divendres no han pogut entrar als seus cursos (1r, 2n, Biologia, FiQ). Això ha anat acompanyat d'alguns succesos estranys:
- Provo de passar l'usuari de professor editor a administrador del curs i segons on faig la consulta (pàgina courses) l'usuari encara figura com a professor editor, però si tornes a l'assignació de rols, no.
- Quan un professor mira d'entrar li surt el missatge "Aquest curs no admet visitants", com si el sistema no reconegués que es tracta d'un professor del grup. Però si obro el curs a tothom (ès el que he hagut de fer de moment) i entren, sí que els apareix el botó d'Activa Edició, és a dir, ara sí que són reconeguts com a professors.
Sembla, tot plegat, que s'han generat inconsistències a la base de dades.

El departament de ciències naturals voldria que aquests cursos no fossin oberts a tothom, de manera que us demano una solució, si us plau.

Gràcies
En resposta a LLUIS VALENCIA LOPEZ

Re: Professors no poden accedir als seus cursos

per Fèlix Casanellas Berges -
Hola Lluís,

Hem estat revisant la configuració dels vostres cursos i el problema està en que hi ha un aiguabarreig de permisos important.

En primer lloc teniu els 3 professors de l'àrea amb 2 rols globals a nivell de la categoria "Ciències de la naturalesa". No és recomanable establir rols globals perquè es poden produir conflictes com aquest. Els rols en qüestió comporten les següents conseqüències.
  • El rol de professor/editor a nivell de categoria comporta que els usuaris constaran sempre com a professors en tots els cursos de la categoria. Això és el que et passa en el primer punt que exposes.
  • El rol "Calendari", que és un rol propi vostre, hereda les propietats del rol "Visitant" i això és el que provoca que els professors acabin no podent accedir als seus propis cursos si no és com a visitant.

El que us proposo és el següent:
  • Que no us baseu en rols globals a nivell de categoria i que treballeu amb els rols a nivell de curs, així us evitareu problemes.
  • Que no assigneu administradors a nivell de curs si no és per alguna cirscumstància especial, el professor/editor ja té tots els permisos necessàris sobre el curs
  • Que replantegeu la funció del rol "Calendari", que sobretot no herdi els permissos del rol "Visitant" i que si cal mantenir-lo sigui a nivell de curs i no de categoria.
Us recomano també que doneu un cop d'ull a un seguit de materials que expliquen com gestionar els rols i els permissos de la millor manera:
Espero haver-te ajudat, per qualsevol dubte ja ho saps,

Salutacions,

Fèlix