Activar "Agrupaments"

Activar "Agrupaments"

per Narcia Bartis Bosch -
Nombre de respostes: 2
Hola,

Per poder assignar activitats diferents a alumnes d'un curs s'han de fer grups i s'han d'assignar les activitats amb "agrupaments"?
Aquesta opció la podríem activar però no m'apareix a administració. No és possible activar-ho?
Si no es pot hi ha alguna altra manera d'assignar activitats diferents als alumnes d'un curs per poder tractar la diversitat? Ja sé que puc fer dos cursos, però si hi hagués una altra solució seria molt més còmoda.

Moltes gràcies

Narcís Bartis
INS Vallvera
En resposta a Narcia Bartis Bosch

Re: Activar "Agrupaments"

per Pau Ferrer Ocaña -
Hola Narcís,

Agrupaments està en estat experimental a "Can Moodle" cosa que fa que nosaltres no la puguem activar ja que el seu desenvolupament és incomplet. De tota manera:

Hi ha dues característiques per a crear grups a Moodle. Una està activa per ser estable i l'altra no, ja que està en fase de proves a "Can Moodle".

Grups (Activa):
Permet la creació de grups d'un curs de Moodle. No sé si es pot fer el que comentes. Pots activar la opció a l'apartat Grups del menú de Moodle (potser cal activar la característica als paràmetres del curs.
Més informació a (en Anglès): http://docs.moodle.org/en/Groups

Agrupaments (Inactiva):
Permet la creació de grups a tot el Moodle. De moment no està activa aquesta opció, però permet fer grups per cursos, per exemple.
Més informació a (en Anglès): http://docs.moodle.org/en/Groupings

Salutacions,

Pau



En resposta a Narcia Bartis Bosch

Re: Activar "Agrupaments"

per Margalida Capellà -

La configuració de grups en un curs moodle serveix bàsicament per assignar les activitats col·laboratives a conjunts definits d'alumnes, de forma que un grup treballi en una activitat mantenit-se al marge dels altres (a nivell de creació i/o consulta). El que no permet és assignar activitats diferents en funció dels grups; a tots se'ls encomana la mateixa tasca, i per tant la descripció general que es faci en la plana principal de l'activitat (la feina que s'ha de fer i com) serà la mateixa per a tothom, així com els paràmetres d'inici, final, habilitació de comentaris, etc. En funció de la configuració de grup general del curs i de l'activitat concreta, els alumnes la podran treballar en conjunt de tot el curs o en grups separats, i en aquest últim cas podent visualitzar la feina dels altres grups o no (grups separats, grups visibles.

Per la meva experiència, els fòrums, la base de dades i la wiki són les activitats col·laboratives en què es pot treure més rendiment en la creació i gestió de grups. Especialment interessant són les diferents alternatives que es disposen en una wiki, si es juga entre activar o no el paràmetre "Tipus de wiki" de l'activitat amb el mode de grup.