Correu de confirmació d'inici de sessió enllaçada

Correu de confirmació d'inici de sessió enllaçada

per MARC CARGOL MILAN -
Nombre de respostes: 5

Hola, bon dia.

Estem valorant que l'alumnat del centre (ESO) pugui autenticar-se amb l'usuari del correu Google de centre. Estic fent proves i veig que puc donar d'alta els usuaris d'alumnes en bloc afegint el camp auth, valor oauth2 al CSV respectiu. 

El problema és que la primera vegada que l'alumnat entra ens demana una "confirmació d'inici de sessió enllaçada". És un correu on han de prèmer un enllaç per confirmar-ho.

Sembla una cosa òbvia i fàcil de fer, però pel tipus d'alumnat que tenim al centre, no ho és. Hi ha alguna manera de saltar-nos aquesta confirmació?

Salut! i gràcies.

En resposta a MARC CARGOL MILAN

Re: Correu de confirmació d'inici de sessió enllaçada

per MONICA GRAU PRIETO -
Hola, Marc,
perquè no us trobéssiu aquest problema els usuaris d'aquest mateix Moodle de suport, vam desactivar el paràmetre "Requereix correu electrònic de verificació" anant a Administració del lloc | Servidor | Serveis OAuth2 - Edita (eina d'engranatge). Prova a veure si fent això, no els arriba el correu als usuaris que, tal com dius pot donar algun problema.

Fins ara,
Mònica
En resposta a MONICA GRAU PRIETO

Re: Correu de confirmació d'inici de sessió enllaçada

per Toni Hortal i Martínez -
Hola, Mònica.
A mi també m'ha passat que, abans de desactivar el paràmetre "Requereix correu electrònic de verificació", molts usuaris NO han rebut el correu i els he hagut de configurar perquè entrin amb usuari i contrasenya (com abans!), amb la feina extra que això suposa.
He trobat aquesta solució a https://tracker.moodle.org/browse/MDL-60827:
I have managed to bypass the bug by deleting the oauth2_linked_login from database
delete from mdl_auth_oauth2_linked_login where id = user_id; "
Com que nosaltres NO podem accedir a la base de dades, podríeu vosaltres eliminar les dades dels usuaris que NO han rebut el correu perquè puguin entrar amb Oauth2?
Gràcies.
En resposta a Toni Hortal i Martínez

Re: Correu de confirmació d'inici de sessió enllaçada

per ANTONI GINARD LLADO -

       Hola Toni,

Hem aplicat una solució menys agressiva que buidar una taula del Moodle. Hem identificat 30 persones que tenien pendent validar la seva adreça de correu i hem esborrat els testimonis (tokens) que es fan servir per enllaçar els comptes. D'aquesta manera les adreces queden automàticament validades. Ara mateix, tothom hauria de poder entrar sense que li demanin verificar l'adreça.

Si les voleu, us podem enviar el llistat d'adreces que han quedat validades.


Salutacions,

Toni Ginard
Equip Àgora