Fòrum Àgora-MOODLE

Moodle CodeRunner

Moodle CodeRunner

per PEDRO RUFES MARTINEZ -
Nombre de respostes: 3

Hola,

He vist que hi ha un plug-in lliure per Moodle, anomenat CodeRunner, que permet preparar qüestionaris en els que l'alumnat respon escrivint codi (p. ex. en Python). Aquest plug-in executa i avalua de forma automàtica el codi introduït per l'alumnat. Penso que aquest plug-in ofereix unes funcionalitats molt interessants que podríem aprofitar els profes d'Informàtica, Mates i, fins i tot, els de Física i Tecno. Espero la seva resposta.

Salutacions,

Pedro Rufes

En resposta a PEDRO RUFES MARTINEZ

Re: Moodle CodeRunner

per FRANCESC BUSQUETS BURGUERA -
Bon dia, Pedro,

Aquest connector requereix aixecar una infraestructura nova de servidors per atendre les execucions dels programes escrits pels estudiants, tal com s'explica a la descripció del módul:

CodeRunner can safely be used on an institutional Moodle server, provided that the sandbox software in which code is run ("Jobe") is installed on a separate machine with adequate security and firewalling. However, if CodeRunner-based quizzes are to be used for tests and final exams, a separate Moodle server is recommended, both for load reasons and so that various Moodle communication facilities, like chat and messaging, can be turned off without impacting other classes.

Ara mateix el Departament d'Educació no compta amb aquesta infraestructura, que caldria dimensionar i pressupostar com a nou projecte. Penseu que aquest mòdul habilita els estudiants a escriure qualsevol programa, que s'executaria físicament al "sandbox", fins i tot bucles infinits o càlculs recursius que fàcilment poden tombar-lo.

El cost afegit no seria només el derivat d'aixecar nous servidors per al sandbox, sinó també els associats a l'administració, manteniment, monitorització i suport als usuaris d'aquesta nova infraestructura.

En tot cas, es podria estudiar si existeix algun mòdul similar que s'executi en local al navegador de l'alumne, sigui en JavaScript o en pseudocodi traduït a JavaScript.