Error 403: forbidden access

Error 403: forbidden access

per FCO. JAVIER HERNANDEZ VILA -
Nombre de respostes: 5

Bona tarda a tothom,

  últimament estem rebent molts reports de l'   "Error 403: forbidden access"  des de diferents serveis   -Zapier, IFTTT o bots de monitoratge de Telegram, per exemple- que tenim connectats al nostre Nodes ( https://agora.xtec.cat/cfajoancarles ), al seu feed RSS o al nostre Moodle https://educaciodigital.cat/cfajoancarles/moodle/

Pot ser que hi hagi algun paràmetre o configuració del nostre Nodes que estigui obstaculitzant l'accés dels serveis externs?

En resposta a FCO. JAVIER HERNANDEZ VILA

Re: Error 403: forbidden access

per ANTONI GINARD LLADO -

       Bona tarda,

Recentment hem tingut uns quants atacs informàtics a Àgora i hem bloquejat els rangs d'IP des dels quals es varen dur a terme aquests atacs. La dificultat que tenim és que la majoria d'atacants utilitzen núvols públics de grans proveïdors (AWS, Azure, Google Cloud...) i, com a resultat, aquest bloqueig afecta serveis legítims que també s'allotgen en aquests núvols públics.

Els errors de tipus forbidden són deguts a aquests bloquejos. Si sabeu la IP des de la qual accedeixen aquests serveis, la traurem de la llista negra. Si no la sabeu, ens aniria bé que ens passeu tota la informació que us doni quan no pot accedir. Hem revisat les IP des de les quals tenim registrats accessos del Telegram i el Zapier al vostre Nodes i segueixen obertes.


Salutacions,

Toni Ginard
Equip Àgora

En resposta a ANTONI GINARD LLADO

Re: Error 403: forbidden access

per FCO. JAVIER HERNANDEZ VILA -
Aah, d'acord! ara ja m'explico moltes coses... De la IP dels bots ni idea; a IFTTT no utilitzen cap rang ni cap IP estàtica ( https://www.reddit.com/r/ifttt/comments/aqltxh/ip_rangesuser_agent_from_ifttt/ ), i a Zapier es veu que tampoc ( https://zapier.com/help/troubleshoot/behavior/cant-access-or-use-zapier-with-other-apps ).

Ara bé: a Integromat, on també tenim compte, sí que fan servir un rang concret d'IPs que fora bó que no fossin a la llista negra: https://support.integromat.com/hc/en-us/articles/360006278254-Allowing-connections-from-Integromat

Moltes gràcies!
En resposta a FCO. JAVIER HERNANDEZ VILA

Re: Error 403: forbidden access

per ANTONI GINARD LLADO -
     Bona tarda,

Tenia pendent donar-te una resposta. Somrient

Sobre l'Integromat, puc confirmar que no és a la llista negra. Pel que fa a IFTTT i a Zapier, vist que poden connectar-se des de moltes IP, és possible que alguns rangs estiguin bloquejats, tot i que, en general, les peticions haurien d'arribar. Si identifiquem peticions bloquejades des d'aquests serveis, obrirem les IP.


Salutacions,

Toni Ginard
Equip Àgora