Resultat de les competències d'un curs al qualificador

Resultat de les competències d'un curs al qualificador

per MARIA CARMEN MORESO MATEOS -
Nombre de respostes: 6


Bona tarda,

Quan avaluo les competències d'un curs, els resultats d'aquestes competències no m'apareixen al qualificador del curs, tot i que sí que m'apareixen al Competency breakdown
CompetencyRating
12. Planificar i produir textos escrits adequats a la situació comunicativa. 1.3AS
11. Planificar i produir textos orals adequats a la situació comunicativa 01.1AN
No sé si és que faig alguna cosa malament o és que hi ha alguna errada. Quan vaig a qualificacions competències,competències
m'apareix aquest missatge
aa
Ès el mateix missatge que m'apareix quan des del qualificador intento importar o afegir competències. Em deixa actuar amb les que tinc, però no puc modificar-les ni canviar-les. Si clico a edita els resultats em dona el mateix error que abans.
compe

He estat fent proves al curs de prova:


Gràcies i perdoneu el rotllo.

Carme Moreso

https://educaciodigital.cat/insviladomat




En resposta a MARIA CARMEN MORESO MATEOS

Re: Resultat de les competències d'un curs al qualificador

per ANTONI GINARD LLADO -

     Hola Carme,

En relació a l'error que us apareixia en anar a Administració | Qualificacions | Competències, era degut a que teníeu competències que tenien assignades escales que no existien. És una cosa que no hauria de passar mai i no entenem com ha passat. En qualsevol cas, hem resolt el problema mitjançant l'assignació de l'escala "Competències de centre" a les competències que no en tenien cap d'assignada. Podeu canviar l'escala si voleu.

Ara, en el qualificador apareixen dues columnes corresponents a les competències que indicaves. Pots revisar-ho?

També en relació a Administració | Qualificacions | Competències, heu de tenir en compte que el Moodle, en anglès, utilitza dues paraules (competencies i outcomes) que es tradueixen per "competències". L'opció anterior carrega els outcomes. Vosaltres teniu els outcomes activats i és important que tingueu clar què esteu fent per evitar confusions, ja que teniu els dos activats. A Àgora, per defecte, els outcomes estan desactivats. Us poso un enllaç a una pàgina que explica, en anglès, les diferències (no he trobat res en català ni en castellà): https://www.eclass4learning.com/moodle-outcomes/


Salutacions,

Toni Ginard
Equip Àgora

En resposta a ANTONI GINARD LLADO

Re: Resultat de les competències d'un curs al qualificador

per MARIA CARMEN MORESO MATEOS -
Bona tarda Antoni,

Gràcies per arreglar-nos l'errada, no sé perquè falta una escala, de fet quan les has crerat ja no pots esborrar-les. L'escala que estem utilitzant és Grau d'assoliment de les competències, però aix`o ja ho anirem canviant on no estigui bé. Som conscient dels outcomes i de les competències, també sabem que els tenim els dos activats. El que demanem és si és posssible, que en puntuar la competència a partir de per exemple:




Aquest grau d'assoliment estigui recollit pel qualificador, ara no ho està. És com si per una banda poguessis assignar competències des del qualificador (és el que nosaltres hem estan fent...) i de l'altra poguessis carregar el marc de competències també les tenim però no estan relacionades. Quan puntuem per una banda no s'actualitza a l'altra. 
Estem mirant de relacionar competències amb activitats i ens sorprèn que a una activitat li puguis assignar competències des de 2 llocs diferents, des del qualificador o del marc de competències. Si li assignes del qualificador, les competències surten darrera l'activitat. Si li assignes des del marc competencial, estan assignades al curs però no apareixen al qualificador, per veure el resultat has d'anar al competency breakdown. 

Fins ara al Viladomat, cada curs de moodle té al quaificador una categoria dintre de la qual posem les competències que hem relacionat amb el curs, podeu veureu a qualsevol curs SA 103 d'aquesta manera aquestes competències són avaluades pel professorat i la nota queda recollida i i forma part del grua d'assoliment global del curs. 
Mirant de treballar amb els plans d'aprenentatge per als PI he vist aquesta duplicitat en les competències, fet que pot provocar confusió entre el professorat.

La meva pregunta és si és possible unificar competències i marcs competencials, no estic parlant de desactivar res, ja que de no poder-se unificar, continuarem utilitzant les competències com ara, i utilitzarem els marcs competencials per als plans d'aprenentatge. 

Moltes gràcies






En resposta a MARIA CARMEN MORESO MATEOS

Re: Resultat de les competències d'un curs al qualificador

per ANTONI GINARD LLADO -

     Hola Carme,

Segons la documentació del Moodle, els outcomes no són més que elements de qualificació i, per això, apareixen en el qualificador. A l'altre missatge remarcava el fet que outcome i competency estan traduïts igual per evidenciar aquest punt. Si poseu el curs en anglès, veure que en el qualificador apareixen els outcomes, però no les competencies.

Les competències són un element extern als cursos i, per aquest motiu, en el menú del curs tenen un apartat a banda del qualificador. Les competències és defineixen en un arbre que no va lligat a cap curs, tot i que a cada curs i a cada activitat se li pot indicar quines competències treballa. Es pot fer que quan un alumne completi satisfactòriament una activitat, automàticament, una competència aparegui com a assolida, però al revés no.

En el missatge deies: "ens sorprèn que a una activitat li puguis assignar competències des de 2 llocs diferents, des del qualificador o del marc de competències". Sospito que esteu confonent outcome i competency, ja que en el qualificador teniu els outcomes i en el competency breakdown hi teniu les competencies. Veig que teniu definits outcomes i competencies amb la mateixa descripció, però són dues coses totalment diferents. Pot ser que vingui per aquí la confusió?


Salutacions,

Toni Ginard
Equip Àgora



En resposta a ANTONI GINARD LLADO

Re: Resultat de les competències d'un curs al qualificador

per MARIA CARMEN MORESO MATEOS -

Bona tarda,


Gràcies per la resposta, tinc clars que són 2 coses diferents i que les competències en arbre són per tot el sistema i que les apliques a cursos i activitas. Potser no m'he explicat bé,  la meva pregunta  és si  el resultat  amb grau d'assoliment de les conpetències, no dels outcomes, podria aparéixer recollit directament al qualificador del curs? Ara apareix al conpetency breakdown però no al qualificador. A l'institut alumnes, professorat, famílies sempre tenen el qualificador com a referent per veure el procés i el resultat de l'avaluació. 

Gràcies

En resposta a MARIA CARMEN MORESO MATEOS

Re: Resultat de les competències d'un curs al qualificador

per ANTONI GINARD LLADO -
     Hola Carme,

D'acord. Perdona per les parrafades. Igualment, està bé deixar-ho escrit al fòrum per si algú altre té dubtes sobre el tema. Somrient

La resposta a la teva pregunta és que no: no es pot fer que l'assoliment de les competències aparegui automàticament al qualificador. El més semblant que podeu fer és afegir algun element de qualificació que empleneu manualment.


Salutacions,

Toni Ginard
Equip Àgora
En resposta a ANTONI GINARD LLADO

Re: Resultat de les competències d'un curs al qualificador

per MARIA CARMEN MORESO MATEOS -

Bon dia  Toni,

Gràcies per la teva resposta,  Continuarem com fins ara avaluant les competències com a outcomes  i utilitzarem les competency per als plans d'aprenentatge ja que l'alumne pot veure competències lligades a les seves activitats i a més actuen supracursos.

Bones vacances.