Fòrum Àgora-NODES

Giny i altres.

Re: Giny i altres.

per MONICA GRAU PRIETO -
Nombre de respostes: 0
Hola, Josep,
miro de respondre't entre línies.

 1.Torno a tenir problemes amb un giny amb una fotografia de la mediateca. He utilitzat un giny de text per a utilitzar en una biblioteca digital. El vull introduir a la barra esquerra, però dins la categoria de biblioteca digital. Aquest és el codi       que he utilitzat:

<a href= “http://bibliotecadigitalinsramonberenguer.blogspot.com/” target=” blank> <img src= “https://agora.xtec.cat/iesramonberenguer-amposta/wp-content/uploads/usu297/2020/12/biblioteca-digital.jpg” width=”200”> </a>

No funciona perquè has posat el codi HTML a la pestanya Visual. De fet, tal com et deia a l'altre fil, no cal que facis servir codi HTML, pots triar la imatge fent clic a Afegeix un fitxer multimèdia i editar l'enllaç fent clic a la iconeta d'enllaç. Si et fixes, el giny que hi ha just a sobre, és el que vaig fer jo amb l'epergam.


2. Tinc creat la categories de biblioteca digital. Voldria que al menú apareguin les categories noves que creo. Exemple: biblioteca digital. No acabo de veure que no tinc correcte.

Les categories/pàgines noves que creïs les has d'afegir manualment al menú principal (https://agora.xtec.cat/iesramonberenguer-amposta/wp-admin/nav-menus.php?action=edit&menu=2).


3. Al principi de començar amb el Nodes vaig crear una pàgina nova “Recomanacions per la lectura”, i altres com “Horaris”, “Equip d’ajudants de la biblioteca” però ara no m’apareixen i he vist que estan a la paperera (quan jo crec que no els he esborrat); les hauries de fer com una categoria? La veritat que en això m’he fet un lio i no ho acabo d’entendre, quina és la millor opció.

Hem restaurat totes dues pàgines, malauradament és difícil saber qui les ha eliminat o si s'han eliminat per error.

Per poder triar si necessites una pàgina o una categoria has de saber si la informació que s'haurà de mostrar serà dinàmica o estàtica:

  • Pàgina (simple): per a informació estàtica, com per exemple l'on som? qui som?...
  • Categoria (pàgina de categoria): per a informació dinàmica, aquest tipus de recurs serveix per a incorporar articles relacionats, és a dir, és una mena de pàgina que recull articles associats a la categoria.
En el cas d'horaris jo faria servir una pàgina i en el cas de recomanacions de lectura, una categoria.

4. Per treure que no estiguin dins de “General” i apareguin les categories (blogs) anteriors esmentats. No acabo de veure que no tinc correcte.

Segurament és que tens triada la categoria "Portada" però si em passes un enllaç concret i em dius on ha d'anar exactament, reviso què cal canviar.

5. (Per perfeccionar més). Voldria que dins la categoria de biblioteca escolar hi hagués una transició  de fotografies. Això ho he de fer un carrusel i estigui/visibilitat dins de biblioteca escolar.

No és possible afegir un carrusel a una categoria, en aquest cas només pots afegir una sola imatge de capçalera.

Fins ara,

Mònica