Còpies de seguretat pesen massa

Còpies de seguretat pesen massa

per ANDREU MARSAL COLL -
Nombre de respostes: 8

Hola,

estem tancant un curs de formació on els usuaris han utilitzat cursos a l'odissea per tenir un espai de prova. Ara volen poder portar els materials generats als moodles dels seus centres. En fer les còpies de seguretat, malgrat seleccionar només els recursos i dins d'aquests només els imprescindibles (he fet la prova amb només una etiqueta), la còpia de seguretat pesa al voltant de 20 MB. Els professors i mestres no poden gestionar per si mateixos aquest pes de restauració i han de demanar ajuda als coordinadors informàtics dels centres, pel que la tasca de restauració es fa molt lenta.

Hi ha alguna manera d'aprimar la mida de les còpies de seguretat?

La part de restaurar una còpia des del drive tampoc sembla funcionar. Limita el pes del fitxer a restaurar al mateix que si el vols pujar directament. 


Estem fent alguna cosa malament en les còpies de seguretat o en el moment d'intentar restaurar els cursos des del drive?

Deixo l'enllaç d'un dels cursos on tenim el material:

https://odissea.xtec.cat/course/view.php?id=69503

Moltes gràcies


En resposta a ANDREU MARSAL COLL

Re: Còpies de seguretat pesen massa

per MONICA GRAU PRIETO -
Hola, Andreu,
ara mateix es poden pujar fitxers de fins a 25MB. A partir d'aquí com dius, cal fer-ho a través del Portal de Gestió (fins a 500MB) o a través d'un repositori extern com Drive o Dropbox. Tot i que es faci a través d'aquests repositoris, només podrà restaurar fitxers grans l'usuari administrador i els gestors.
Tal com dius, des del Drive hi ha alguns problemes que estem investigant, el que sí que us podem confirmar és que des de Dropbox ara mateix no hi ha problemes.

Una darrera opció és que en comptes de fer una còpia amb tot el curs, en feu dues, meitat i meitat i després restaureu les dues còpies sobre el mateix curs.

Fins ara,
Mònica
En resposta a MONICA GRAU PRIETO

Re: Còpies de seguretat pesen massa

per ANDREU MARSAL COLL -
Gràcies per la resposta Mònica. He provat d'activar el dropbox seguint aquesta guia
https://ateneu.xtec.cat/wikiform/wikiexport/cmd/tac/moodle2/b9_fitxers/dropbox#registre_del_moodle_al_dropbox
però obtinc el següent error:

De fet, de la guia a la visió de la API de dropbox hi ha força diferència. Hi ha alguna guia més actual que concordi amb el que es mostra des del dropbox?
D'altra banda, el problema ja no és que no poguem fer còpia del curs, simplement no podem ni copiar una activitat sense que el pes sigui d'unes 20MB. 
Gràcies, seguiré picant pedra ...
En resposta a ANDREU MARSAL COLL

Re: Còpies de seguretat pesen massa

per JOAN GUILLEN PELEGAY -
Hola Andreu,

Dos comentaris...
- Primer un comentari genèric, respecte les còpies. Sense entrar en cada cas no puc fer afirmacions, però sovint el problema és que el "pes" es troba en elements comuns, com els bancs de preguntes.

- I el segon, que potser aquí no toca i ja ho comentarem amb la gestió dels Serveis Educatius, voldria comentar que Odissea no és en cap cas un espai de pràctiques i només hauria d'hostatjar les formacions pròpiament dites.
Moltes formacions del Departament requereixen espais de pràctiques i es creen de forma separada.
Per formacions properes al centre també hi ha la possibilitat de que els docents tinguin els espais de pràctiques en els seus propis Moodles (de centre).

Joan
En resposta a JOAN GUILLEN PELEGAY

Re: Còpies de seguretat pesen massa

per ANDREU MARSAL COLL -
Gràcies per la resposta Joan,
he intentat només deixar recursos i activitats, la resta tot desclicat. Es poden treure les opcions en gris?

més endavant, sembla que no hi ha res de tot això (tot són creuetes)


Al final, però, malgrat que només he seleccionat una etiqueta d'un tema que no tenia res ("tema 9") el curs té un pes de 21 MB aprox.


Pel que fa als espais de pràctiques, hem intentat minimitzar el nombre de cursos i cada curs és compartit per 7 o 8 usuaris, així no hi ha gaires cursos de "proves". De totes maneres ho parlarem amb el CRP per gestionar millor futures versions del curs.

Gràcies,
En resposta a ANDREU MARSAL COLL

Re: Còpies de seguretat pesen massa

per JOAN GUILLEN PELEGAY -
Hola Andreu,

- Imagino que en aquest curs heu restaurat cursos antics (possiblement diversos), fets amb versions anteriors de Moodle. Si algú no té aquesta percepció (perquè ha treballat en els cursos importats en versions no tan antigues) igualment l'origen dels cursos ho era.
- Què és el que passa? Que en el sistema anterior de fitxes de Moodle, es podien pujar fitxers al curs. No parlo de pujar fitxers a les activitats/tasques, sinó pujar simplement fitxers, com un repositori.
- Les versions actuals de Moodle, per fer compatibles aquests cursos antics, respecten aquesta àrea, encara que ara ja no funcioni així Moodle.
- Si mires en el curs d'Odissea, veuràs en el bloc d'Administració aquest apartat "Fitxers heretats del curs" i allà trobaràs on estan aquests 20MB fantasmes.

Per tant...
-> Cal baixar/esborrar els fitxers. O s'abandonen (perquè ja no es fan servir) o es pugen després a l'activitat corresponent, per funcionar de forma "normal".
-> Un cop fet això, ja podreu "trossejar" les còpies de forma normal.
-> I disculpa que insisteixi... però tot l'embolic evidencia que aquest (Odissea) no era l'espai per fer això.

Atentament,

Joan
En resposta a ANDREU MARSAL COLL

Re: Còpies de seguretat pesen massa

per MONICA GRAU PRIETO -
Hola, Andreu,
aquesta còpia fa menys de 25MB i l'hauries de poder pujar. Ens pots passar l'URL del vostre Moodle per revisar-ho? De pas ja farem una ullada a la configuració del Dropbox.

Fins ara,
Mònica
En resposta a MONICA GRAU PRIETO

Re: Còpies de seguretat pesen massa

per ANDREU MARSAL COLL -
Gràcies Mònica i Joan,
crec que amb les instruccions que heu donat ara ja pensen menys les còpies de seguretat dels cursos.
També hem configurat el límit dels fitxers de restauració a 25MB.
Anoto per parlar amb el CRP que per properes edicions hem de buscar un altre espai de pràctiques.
Pel tema del dropbox, aquesta és l'adreça del centre on treballo i tenim problemes amb el dropbox: https://educaciodigital.cat/iesguissona/moodle
També he intentat configurar el de l'escola l'Estel sense èxit: https://educaciodigital.cat/ceip-estel-stguim/moodle/
I en tinc un altre per intentar on també faig formació: Ramon Faus i esteve: https://educaciodigital.cat/ceipramonfausiesteve/moodle/
Gràcies un altre cop pel suport,

Andreu
En resposta a ANDREU MARSAL COLL

Re: Còpies de seguretat pesen massa

per MONICA GRAU PRIETO -
Hola, Andreu,
per l'error que dóna, el problema està a l'URL de redirect, que no deu ser correcta.
Ha de ser així: https://educaciodigital.cat/iesguissona/moodle/admin/oauth2callback.php, només cal que canviïs el nom del centre.

Aquest URL ha d'anar aquí:



Fins ara,
Mònica