Fòrum Àgora-MOODLE

Tasques amb grups i dates separades

Tasques amb grups i dates separades

per JORDI MARFULL SALAS -
Nombre de respostes: 1

Hola,

Tinc un curs que imparteixo a quatre grups classe en dies i hores diferents cadascun dels quals està desdoblat en 1 de les 2 hores de docència setmanals. He creat els grups AA. AB, BA, BB, CA, CB, DA i DB, i els agrupaments  A,B, C i D. Treballo amb avaluació continuada i tots els dies els alumnes han de realitzar qüestionaris o realitzar la tramesa de tasques. La quantitat de tasques i qüestionaris que haig de gestionar al llarg dels curs és ingent. 

Fins ara ho estava gestionant tot a traves d'una sola tasca i anava obrint o tancant l'accés a traves de restriccions d'accés però això té el problema que els alumnes que han tingut classe  per exemple el dilluns, tenen més temps per fer la tramesa de les tasques que els alumnes que han tingut la classe divendres. També haig d'estar molt pendent d'anar fent aquests canvis a les restriccions d'accés contínuament entre que finalitzo un subgrup i ho haig de preparar pel següent, i anar amb molt de compte en no equivocar-me en dates, hores o grups, resulta estressant quan ho faig al centre entre classe i classe. Un altre problema és que al calendari els surt als alumnes que la tasca s'obre per exemple dilluns i que es tanca divendres, però no el dia i hora exacte que han de fer una determinada tasca o qüestionari en funció del grup al qual pertanyin (AA, AB, BA, ...). Són alumnes de 2nESO, encara no s'organitzen bé les tasques quan els hi expliques de paraula, més ara que tinc grups confinats a casa seva però han de continuar treballant igual telemàticament, i voldria que el calendari els ajudés a saber exactament el que han de fer cada dia i això és impossible si en el seu calendari particular no els hi surten les dates i hores concretes per la realització de tasques o qüestionaris.

Vaig estar consultant per la web com ho podia resoldre i vaig trobar un vídeo que deia que es podria fer per restriccions d'accés i després clicar sobre la icona de l'ull per ocultar la tasca als alumnes que no fossin d'aquell subgrup. 

Aquesta setmana ho he començat a fer així però m'he adonat que això serà impossible de gestionar a mesura que vagin passant setmanes pel volum de tasques que hi haurà al meu curs, la majoria repetides 4 o 8 vegades... Si al menys pogués encapsular les tasques repetides dins una carpeta o similar... També em dificultarà la feina quan hagi de fer extraccions de qualificacions en format Excel. Un altre problema és que fins ara quan volia fer modificacions a l'enunciat d'una tasca només ho havia de fer un cop, però si la tasca està repetida 4-8 cops ho hauré de fer 4-8 cops, de bojos... A més sospito que la mida del curs també és multiplicarà de forma proporcional, i és absurd que Moodle copiï 8 vegades un mateix qüestionari que ja té creat únicament perquè va adreçat a grups diferents.

Hi ha alguna forma de configurar les tasques i/o qüestionaris amb dates de tramesa o realització diferents per diferents grups?

Moltes gràcies

Jordi 
En resposta a JORDI MARFULL SALAS

Re: Tasques amb grups i dates separades

per MONICA GRAU PRIETO -
Hola, Jordi,
pel que expliques s'hauria de poder configurar mitjançant les restriccions d'accés, però sembla que tens un curs força complex. Ens podries facilitar l'URL del curs per veure com ho teniu configurat a veure si trobem alguna opció que puguis fer servir i que no hagis configurat?

Fins ara,
Mònica