Es pot demanar un espai Moodle-Eix per fer un curs de formació?

Es pot demanar un espai Moodle-Eix per fer un curs de formació?

per ANTONIO J. ANTUNEZ GONZALEZ -
Nombre de respostes: 5

Hola. Estem preparant la formació als centres de l'Hospitalet.


Es pot demanar un espai Moodle-Eix per fer un curs de formació?


Toni

En resposta a ANTONIO J. ANTUNEZ GONZALEZ

Re: Es pot demanar un espai Moodle-Eix per fer un curs de formació?

per MONICA GRAU PRIETO -

Hola, Toni,

els Moodle d'EIX només són per a centres, si és una formació per al professorat o bé podeu fer servir un dels Moodle que algun dels centres que hi participa tingui, o bé muntar aquesta formació dins d'Odissea a través de l'espai que tenen els CRP. 

Fins ara,

Mònica

En resposta a ANTONIO J. ANTUNEZ GONZALEZ

Re: Es pot demanar un espai Moodle-Eix per fer un curs de formació?

per FRANCESC BUSQUETS BURGUERA -

Hola Toni,

Tal com explica la Mònica, les activitats de formació del professorat s'haurien de fer a Odissea, que també és un Moodle. Cada CRP / Servei Educatiu disposa d'una categoria on pot crear els cursos que consideri necessaris i assignar les inscripcions i permisos d'assistents i persones formadores.

A més, Odissea compta amb un sistema automàtic d'integració amb el GTAF que assegura que els participants en les activitats de formació reconegudes pel Departament tinguin accés directe a les aules virtuals de Moodle.

Aquí tens la categoria corresponent al Servei Educatiu de l'Hospitalet de Llobregat:

https://odissea.xtec.cat/course/index.php?categoryid=384

T'hauries de posar en contacte amb els responsables del servei educatiu per veure com podeu crear i gestionar aquest espai de formació.


En resposta a FRANCESC BUSQUETS BURGUERA

Re: Es pot demanar un espai Moodle-Eix per fer un curs de formació?

per ANTONIO J. ANTUNEZ GONZALEZ -

Gràcies a tots dos per la resposta, prenc nota. i estic en comunicació amb el respectiu servei educatiu.


Tot i això us faig una suggerència. Si s'ha de fer formació als centres, hauria d'existir un existir un espai eix-moodle (amb mateix entorn que tenen els centres EIX-moodle) per fer les formacions als futurs administradors Moodle, amb la finalitat de no utilitzar els Eix-Moodle d'un centre en concret.

Atentament

Toni

 



En resposta a ANTONIO J. ANTUNEZ GONZALEZ

Re: Es pot demanar un espai Moodle-Eix per fer un curs de formació?

per JOAN GUILLEN PELEGAY -

Hola Toni,

Comento el que dius...

- L'entorn Odissea sempre ha estat alineat amb Àgora (tant la seva versió de Moodle, com els connectors instal·lats, com la base de l'entorn visual). I justament s'ha fet així perquè tota la formació del professorat pogués ser transferible directament a l'aula.
No només s'ha de considerar la formació en Moodle específica, ja que tota l'activitat formativa (la proposta d'activitats, la metodologia, estratègies, estructura dels qualificadors...) d'Odissea mostra possibilitats i idees que es poden portar al treball a l'aula.

- I respecte les formacions més específiques de gestió (administració de Moode) que s'organitzen des del Departament (cursos telemàtics) sempre han tingut espais de pràctiques propis amb instàncies idèntiques als espais d'Àgora dels centres. Cada curs es preparen multitud d'aquests espais.

El que potser no és tan viable és que qualsevol unitat (crp, servei territorial...) tingui la possibilitat de crear espais virtuals nous  per fer pràctiques en qualsevol moment. Ni per disponibilitat d'infraestructura ni per capacitat de gestió (caldria personal tècnic disponible per fer-ho).

En aquest sentit, crec que per una formació genèrica (una persona que es capacita per saber administrar un moodle de centre) es pot inscriure a les modalitats telemàtiques que ofereix el Departament que, com dèiem, ja tenen els espais de pràctiques. I en la formació de proximitat, per respondre a necessitats concretes, es pot atendre a persones que ja administren el moodle del seu centre i, per tant, allà es pot realitzar l'aprenentatge. Es tracta de fer la reflexió sobre la pròpia pràctica i implementar directament les millores, noves estratègies...

Joan

En resposta a JOAN GUILLEN PELEGAY

Re: Es pot demanar un espai Moodle-Eix per fer un curs de formació?

per ANTONIO J. ANTUNEZ GONZALEZ -

Ok Joan.

Merci per les explicacions. Ja tinc solucionat el tema (Finalment s'han creat uns espai de formació pels mentors). Us agraeixo molt les vostres respostes i interès.

Nomès dir que estem d'acord que els CRP no tenen la capacitat de crear cursos, però els formadors haurien de tenir aquesta eina a l'abast per exercir una formació acurada a la resta de centres, i per tant crec que al meu parer hauria d'estar prevista.

També indicar que a les aules et trobes diferents tipologies d'alumnes:

  • Alumnes que amb 4 instruccions són autosuficients i poden seguir un curs, unes activitats sense cap problema.
  • Alumnes que has de fer un seguiment molt pautat, molt a sobre, amb moltes ajudes, amb coses pas a pas, e indicant que ha de fer de forma molt acompanyada.
Per la formació de docents/centres passa igual:

  • Hi han centres/docents que amb una formació virtual tiren milles i són autosuficients.
  • Altres que necessiten que els guiïs, que anem pas a pas, instruccions acurades del que han de fer, no saben seguir certs tutorials o que quan s'encallen fent alguna cosa no saben sortir i finalment abandonen la formació. Es per aquests centres/docents que es necessita un espai per ensenyar de forma directa (a l'aula o via meet), per explicar les coses pas a pas i no a través d'imatges o videotutorials. (Aquesta sobretot es indicada per aquells centres que han de posar en marxa un Moddle a Centre i no tenen cap experiència en el tema). Per això vaig fer la consulta si es podia demanar un espai Eix-Moodle.
Bon estiu per tot l'equip de suport
Toni