Integració de navegadors segurs

Integració de navegadors segurs

per Alfonso Martínez Monzó -
Nombre de respostes: 3

Hola, 

Estic intentant habilitar l'integració de navegadors segurs, però a Administració del lloc/Desenvolupament no tenim l'opció dels parèmetres experimentals per accedir a l'opció i habilitar-ho.

El nostre moodle és agora.xtec.cat/ies-la-senia/moodle

Salutacions,

Alfonso

En resposta a Alfonso Martínez Monzó

Re: Integració de navegadors segurs

per MONICA GRAU PRIETO -

Hola, Alonso,

aquest és un paràmetre experimental com bé dius, he traslladat la consulta a l'Àrea de Cultura Digital per tal de valorar la viabilitat d'activar-ho, que no afecti al rendiment dels Moodle, etc..

En quant sàpiga alguna cosa et dic.

Fins ara,

Mònica

En resposta a Alfonso Martínez Monzó

Re: Integració de navegadors segurs

per MONICA GRAU PRIETO -

Hola, Alfonso,

En Francesc Busquets m'ha recordat que fa uns mesos ja va respondre a la mateixa petició en aquest altre fil: https://educaciodigital.cat/moodle/moodle/mod/forum/discuss.php?d=123548&parent=440673

A més ens ha fet arribar altres comentaris sobre el tema pels que quedaria descartada la seva instal·lació.

És molt interessant la nota que ha posat el traductor en aquesta pàgina:

Nota del traductor: Safe Exam Browser puede ser una excelente opción para laboratorios de cómputo supervisados por la institución académica, pero puede ser una invitación al desastre cuando los exámenes se realizan en casa del estudiante o en café internet.

En resum, es tracta de demanar als alumnes que instal·lin un programari disponible només per a Windows i Mac que els bloqueja totalment l'ordinador mentre fan un "examen":

Safe Exam Browser – SEB for Windows opens a web browser window without navigation elements and locks the computer into a kiosk mode, which prevents from switching to other applications or quitting SEB untimely. SEB enables secure exams on unmanaged computers like students' own laptops as well as in managed environments.

- Àgora i Eix no són plataformes per a fer exàmens, sinó entorns d'aprenentatge col·laboratiu. En cap cas el Departament d'Educació garanteix que Àgora i Eix es puguin utilitzar com a plataformes segures per a fer exàmens.

- El Departament d'Educació no es pot responsabilitzar de la seguretat del programari que els estudiants haurien d'instal·lar als seus ordinadors per poder utilitzar aquesta funcionalitat. Un programari que bloqueja l'ordinador impedint activar altres aplicacions o canviar de finestra és probable que generi peticions de suport o reclamacions dels estudiants i les seves famílies que el Departament no podria atendre.

- El programari requerit per utilitzar aquesta funcionalitat és incompatible amb alguns antivirus i demana a l'usuari que desactivi funcions de seguretat com ara la comprovació del tràfic HTTPS. Per a més informació:

Fins ara,

Mònica