Fòrum de suport EIX (històric)

Càlcul nota d'una categoria amb percentatges

Càlcul nota d'una categoria amb percentatges

per MIREIA GRANE SURIÑA -
Nombre de respostes: 2
Pregunta 1

Tenim 3 notes dins d'una categoria i volem que ens calculi que la primera nota és un 30%, la segona un 30% i la tercera un 40%. No acabem de trobar com canviar els percentatges. Ho ponderem (mitjana ponderada i ho posem el percentatge) però no ho veiem clar. Pots ser que el problema sigui que hem posat que el qüestionari és sobre 10 però hi ha 8 preguntes?

Pregunta 2

Volem saber com fer-ho per simular un examen de selectivitat d'anglès.
Hi ha 3 qüestionaris:
1. Comprensió escrita - 3 punts
2. Comprensió oral - 3 punts
3. Expressió escrita (correcció manual) - 4 punts

Hi ha 8 preguntes de comprensió oral i 8 de comprensió escrita. Per a cada resposta correcta donen 0.375, per les incorrectes resten 0.125 i les no contestades ni sumen ni resten.

Voldriem poder fer la comprensió oral i escrita en dos qüestionaris autocorrectius (on es descomptin els errors en el percentatge indicat i les no contestades no comptin) i l'expressió escrita posar una nota sobre 4. I tot això ens doni una nota sobre 10. Es pot? No ens en sortim!

Ai...que complicat.
Gràcies,
Mireia


En resposta a MIREIA GRANE SURIÑA

Re: Càlcul nota d'una categoria amb percentatges

per JOSEFA GARROTE ALCAIDE -

Hola Mireia,

Pregunta 1

Des del meu punt de vista, molt ben triat, mitjana ponderada, així pots veure el valor de cada nota en la categoria.
En els qüestionaris pots tenir el nombre de preguntes que necessitis i a la vegada que la qualificació del qüestionari sigui sobre 10, sobre 5 o com et vagi més bé. Internament el sistema ja calcula de manera proporcionada al valor de cada pregunta. Per defecte quan afegeixes una pregunta en el qüestionari el valor és sobre 1, si una pregunta vols que tingui el doble de valor li pots posar 2, i així és com fa el càlcul de la nota final del qüestionari mirant la ponderació que se li ha donat a cada pregunta i el total de preguntes, per això és independent el nombre de preguntes del qüestionari i la qualificació màxima que pot tenir el qüestionari.

Jo quan tinc dubtes de si funcionarà bé un càlcul en el qualificador el que faig és anar a l'informe qualificador on es veuen tots els alumnes i totes les notes de les activitats del curs i escric manualment la nota màxima, així comprovo el càlcul. Després es pot treure.

Pregunta 2

Ho podeu fer en un mateix qüestionari.
Pel que fa a la puntuació correcta de 0.375 i -0.125, quan la resposta és correcta té un 100% de la nota i si és incorrecta un -33,33333%. Ho podeu introduir sense problemes.
Certament a priori 8+8 preguntes que han de representar el 60% i una el 40% diries complicadet però només cal trobar la manera.
Des de l'edició del qüestionari podeu escriure el valor sobre el total que val cada pregunta i només agafa valors enters.
Una possibilitat. En les preguntes de comprensió oral i de comprensió escrita afegiu que tenen un valor de 3, això ens dóna 48 punts si a la pregunta d'expressió escrita li doneu un valor de 32 punts el total és 80.
48 sobre 80 és un 60% i 32 sobre 80 és un 40%. Us afegeixo captura.Està molt bé que pensis el que necessites i miris de fer-ho. Fantàstic.

Si necessites ajuda amb alguna cosa ja saps escriu!!!


Fitxer adjunt S està editant el qüestionari Qüestionari Segon Trimestre.png