Fòrum Àgora-MOODLE

Manca de fiabilitat INTOLERABLE

Re: Manca de fiabilitat INTOLERABLE

per Jordi Peña -
Nombre de respostes: 0

Hola Jesús, 

Ho he comentat en algun altre fil, paciència, el Departament d'Educació treballa amb servidors propis, i l'EIX s'entén que son servidors externs però tot i així no hi ha la suficient capacitat motora de recursos per poder suportar la gran quantitat d'accés, per a que m'entenguis una mica més tots els serveis d'àgora funcionen sobre els dominis agora.xtec.cat o bé educaciodigital.cat sota d'aquest hi han els sub-directoris dels centres. En aquest servidors estan repartits tots els serveis de moodle i/o nodes dels centres per poder gestionar d'alguna manera la capacitat de funcionament. Mentre les àrees TAC/TIC gestionen les incidències i treballen per ampliar la capacitat de RAM, CPU entre d'altres, podeu fer servir "Moodle Desktop" com a Offline, és un software oficial de Moodle que el que fa és carregar únicament el recursos dels cursos que es fan servir i sincronitza cada cert temps amb el moodle del vostre centre. Us podrà salvar de molts ensurts.

En el meu cas per exemple, hem estat configurant i treballant amb centres creant servidors pilots a les mateixes instal·lacions dels centres educatius per gestionar-lo i d'aquesta manera pouem assegurar-nos que durant el temps que els alumnes estan en el centre encara que hi hagi un tall a la fibra òptica (pàgines externes com Google) mitjançant DNS podem treballar al centre internament (i més si hi ha FP de Sistemas Microinformatics i Xarxes) a hores d'ara des de casa puguem treballar i examinar-se de manera eficient confinats. Està clar que, si la fibra òptica externa cau internament continuarem tenint accés a moodle de forma local, però des de l'exterior (llars) no.

Com a pla es positiu, donat i que l'accés sempre estarà garantit i podrem gaudir espai suficient per als centres d'ESO, BATX, FP sense problemes.

PD: Espero que Moodle Desktop sigui la eina que us ajuda mentrestant per poder acabar el curs i els companys d'Agora solucionen aquests problemes. Ens ha enxampat a tothom, era imprevisible que passés tot això.

Ànims, ja queda menys.

Salut.

Jordi Peña