Fòrum Àgora-MOODLE

Manca de fiabilitat INTOLERABLE

Manca de fiabilitat INTOLERABLE

per Jesús Bisbal Riera -
Nombre de respostes: 4

Hola a tots i totes,

   Ja sé que no soc l'únic que escriu un missatge en aquest sentit, però no m'en puc estar.

   El Moodle va lent, i a les hores de més activitat, es penja. No és fiable per fer-ne res mínimament seriós. Jo estic avaluant alumnes de 2n de Batxillerat, no podem tenir aquests problemes. Si des del Departament no poden garantir una mínima QUALITAT DE SERVEI, ens ho han de dir, i ja no ho intentarem.

   Amb la que està caient amb el confinament, només podem treballar de forma virtual. Però clarament, el Moodle que ens ofereix Àgora no és de fiar, no és una alternativa raonable.

   Com han fet molts altres centres, hauré de deixar de fer servir Moodle, i dedicar-nos al Google Classroom, amb el problemes de privacitat que això implica. És una verdadera llàstima.

   Ho considero intolerable!

   Cordialment,

Jesús

En resposta a Jesús Bisbal Riera

Re: Manca de fiabilitat INTOLERABLE

per MONICA GRAU PRIETO -

Hola, Jesús,

hem detectat que de 10:30 a 12:30 hi ha saturació a EIX i estem buscant la millor opció per ampliar la capacitat de la plataforma. Esperem tenir-ho resolt aviat.

Disculpeu les molèsties que la incidència us hagi pogut ocasionar.

Mònica

En resposta a MONICA GRAU PRIETO

Re: Manca de fiabilitat INTOLERABLE

per Jesús Bisbal Riera -

Hola Mònica,

    T'agraeixo la ràpida resposta.

    Els usuaris agraïríem ser coneixadors d'aquests problemes, ja que així podem intentar fer-hi alguna cosa (com per exemple, endarrerir els exàmens, fer-los a una altra hora del dia, etc). Entenc que no és el primer dia que passa (ahir, com a mínim, segur que ja va passar).

    He tingut problemes greus avui amb un alumnat bastant sensible, 2n de Batxillerat, gairé a l'última setmana de curs. No són moments per tenir aquests problemes.

    Gràcies de nou

Jesús

    

En resposta a Jesús Bisbal Riera

Re: Manca de fiabilitat INTOLERABLE

per MONICA GRAU PRIETO -

Hola, Jesús,

dimarts es va fer una actuació per millorar el rendiment i dimecres efectivament va anar més lent. S'ha estat revisant per solucionar-ho i finalment avui a la nit es tornarà a fer una altra actuació. Les trobaràs sempre anunciades a la portada d'aquest portal la bloc RSS. 

Fins ara,

Mònica

En resposta a Jesús Bisbal Riera

Re: Manca de fiabilitat INTOLERABLE

per Jordi Peña -

Hola Jesús, 

Ho he comentat en algun altre fil, paciència, el Departament d'Educació treballa amb servidors propis, i l'EIX s'entén que son servidors externs però tot i així no hi ha la suficient capacitat motora de recursos per poder suportar la gran quantitat d'accés, per a que m'entenguis una mica més tots els serveis d'àgora funcionen sobre els dominis agora.xtec.cat o bé educaciodigital.cat sota d'aquest hi han els sub-directoris dels centres. En aquest servidors estan repartits tots els serveis de moodle i/o nodes dels centres per poder gestionar d'alguna manera la capacitat de funcionament. Mentre les àrees TAC/TIC gestionen les incidències i treballen per ampliar la capacitat de RAM, CPU entre d'altres, podeu fer servir "Moodle Desktop" com a Offline, és un software oficial de Moodle que el que fa és carregar únicament el recursos dels cursos que es fan servir i sincronitza cada cert temps amb el moodle del vostre centre. Us podrà salvar de molts ensurts.

En el meu cas per exemple, hem estat configurant i treballant amb centres creant servidors pilots a les mateixes instal·lacions dels centres educatius per gestionar-lo i d'aquesta manera pouem assegurar-nos que durant el temps que els alumnes estan en el centre encara que hi hagi un tall a la fibra òptica (pàgines externes com Google) mitjançant DNS podem treballar al centre internament (i més si hi ha FP de Sistemas Microinformatics i Xarxes) a hores d'ara des de casa puguem treballar i examinar-se de manera eficient confinats. Està clar que, si la fibra òptica externa cau internament continuarem tenint accés a moodle de forma local, però des de l'exterior (llars) no.

Com a pla es positiu, donat i que l'accés sempre estarà garantit i podrem gaudir espai suficient per als centres d'ESO, BATX, FP sense problemes.

PD: Espero que Moodle Desktop sigui la eina que us ajuda mentrestant per poder acabar el curs i els companys d'Agora solucionen aquests problemes. Ens ha enxampat a tothom, era imprevisible que passés tot això.

Ànims, ja queda menys.

Salut.

Jordi Peña