Fòrum individual

Fòrum individual

per SALVADOR CARDONA PERIS -
Nombre de respostes: 2

Fa temps que li faig voltes.

Vull crear un fòrum on el diàleg professor-alumne sigui tancat, bis a bis, sense intervenció ni de lectura ni d'escriptura dels altres alumnes.

L'única possibilitat que veig és crear un fòrum amb la propietat "grups separats" activada i crear  tants grups com alumnes, i a cada grup un sol alumne. Existeix l'opció de crear grups automàticament i llavors activo l'opció un alumne per grup. Aquests grups s'anomenen "Individual #" amb #=1,2,3... (o "privat #")

Això no treu que també hi hagi els grups 2ESOA, 2ESOB.

Quan un alumne intervé al fòrum ha de triar si ho fa en el context individual o en el de grup classe.

D'aquesta manera, en el primer cas, les intervencions de cada alumne són invisibles a la resta dels alumnes.

Veieiu alguna altra solució?

Potser en comptes de fòrum és millor un altre tipus d'activitat?


Necessitat de tot aquest embolic?

Disminuir el trànsit de correus electrònics entre professor i alumne. D'aquesta manera queden més endreçats dintre de l'entorn Moodle del curs.

Una altra opció és la missatgeria Moodle però no permet adjunció de correus i l'àmbit és tot el Moodle i no contextualitzat en el curs.

En resposta a SALVADOR CARDONA PERIS

Re: Fòrum individual

per JOAN GUILLEN PELEGAY -

Hola Salvador,

Mirem les dues opcions...

Altres tipus d'activitat

Inicialment, si és una activitat puntual, semblaria millor no embolicar el tema de grups i utilitzar alguna activitat individual. Potser cap s'ajusta al que realment vols, encara que cal ser una mica creatius.

+ El "journal". Algunes activitats utilitzan el journal per tenir un "report" que l'alumne va omplint durant el curs (va afegint contingut). El mestre pot afegir una retroacció (que també pot anar editant). Però és una mica limitat.

+ M'agrada més el "wiki". Sovint es fa servir el "wiki col·laboratiu", però es pot triar que sigui individual. Com es poden afegir més pàgines i comentaris a les pàgines, les possibilitats són molt bones per tenir un espai editable que només comparteixen alumne i mestre. Cal provar-ho i, evidentment, els primers cops  serà un repte encarar un nou tipus de recurs... i que tampoc està pensant per fer de fòrum-missatgeria.

Fem servir el fòrum amb grups separats i grups d'un sol alumne

Sí que es pot fer i de fet, ho podem fer amb agilitat i sense els problemes de fer triar el "tipus de grup". Mirem els dos aspectes.

- Agrupaments. Quan volem tenir diferents formes d'agrupaments (pot ser per altres coses: fer grups de treball dins dels grups classe...) cal fer servir agrupaments. Cal crear tants grups com "unitats petites" necessitem (per a tots els usos). Després els Agrupaments (els veuràs a la mateixa pantalla on estan els grups) per posar tots els grups del mateix tipus. Llavors a qualsevol activitat de "grups separats" li pots dir per quin Agrupament és i, l'alumne actuarà amb el grup que toca (sense haver de triar).

En el teu exemple, si tens els grups "classeA", "classeB"... pots crear un Agrupament  ("classes") i posar tots aquests grups dins. Llavors fas els grups A, B, C... per cada alumne i fas un Agrupament ("alumnes") amb tots aquests grups.

Al fòrum de classe triaràs "Grups separats" i Agrupament "classe". I en els fòrums individuals tindràs "Grups separats" i Agrupament "alumnes".

- Construcció dels grups. Això pot semblar un pal... però ara Moodle ens ho posa força fàcil. Quan vas a Grups, pots triar "Crear grups automàticament". Llavors si tries "basats en Membres per grup", poses el valor "1" i indiques l'agrupament (per exemple "alumnes"), et crearà automàticament tots els grups d'alumnes i ja estaran en l'agrupament.


Ja ho tenim!

Joan

En resposta a JOAN GUILLEN PELEGAY

Re: Fòrum individual

per SALVADOR CARDONA PERIS -

Perfecte.

Ja ho tenim.


Ara canviarem els infinits i caòtics missatges de correu-e del alumnes cap als professors i dels professors cap als alumnes per missatges de fòrum ben endreçats.

Gràcies.