Fòrum Àgora-MOODLE

Nou al Moodle d'XTEC

Nou al Moodle d'XTEC

per Marc Estruch Vivan -
Nombre de respostes: 5

Hola,

Acabem d'activar el Moodle per l'escola. Tinc diverses preguntes ha fer:

 • Puc desactivar el nom de l'escola del banner principal? El banner que hem fet ja porta el logo i no volem que surti el nom en blanc a mà esquerra (o com a mínim poder conviar aquest nom).
 • Si es vol un determinat plugin com cal procedir?
 • L'usuari Cultura Digital és obligatori? Per a què serveix?
 • El tema del Moodle entenc que tampoc el podem canviar oi?
 • La pantalla inicial, abans de validar-te. La puc modificar? Puc posar un fons determinat?
 • Com puc lligar l'accés a la plataforma a través de Google, validant-se amb els usuaris de Google de l'escola.
 • Es pode pujar fitxers de més de 10Mb a l'espai?

Gràcies!!

En resposta a Marc Estruch Vivan

Re: Nou al Moodle d'XTEC

per JOAN GUILLEN PELEGAY -
Hola Marc,
Miro de contestar...

 • Respecte la instal·lació de connectors i temes, has de tenir en compte que els mòduls que s'incorporen al sistema Àgora/Eix són comuns per a tots els espais Moodle de tots els centres. La instal·lació de nous components (connectors, filtres, mòduls d'activitat...) està condicionada per la seva llicència d'ús (ha de ser 100% lliure), qualitat tècnica, impacte en el rendiment dels servidors, seguretat, funcionalitat relacionada amb l'activitat dels centres docents i garanties de continuïtat del desenvolupament.
  Potser ara no és el millor moment, però pots fer arribar propostes de connectors, que s'estudiaran amb els criteris que et comentava.
  En principi només hi ha un 'tema' comú per tots els espais, encara que incorpora diversos graus de flexibilitat (ho comento més avall).
 • Tema validació per Google. Ho tens explicat a les Preguntes freqüents d'Àgora.
 • Fitxers de més de 10MB. També teniu una Pregunta freqüent documentant aquest servei. Encara no està disponible a Àgora-Eix (sí a Àgora). També teniu l'opció de connectar un repositori extern com el Drive o el Dropbox  (als enllaços està documentat) i llavors podreu saltar-vos autònomament aquesta limitació.
 • Usuari 'culturadigital'. És un usuari de suport creat a les noves maquetes de l'Eix per a que l'equip de l'Àrea de Cultura Digital pogués fer uns suport intensiu a tots els centres i solucionar incidències. En finalitzar aquest període especial us donaran indicacions o s'esborrarà. De moment us convidem a mantenir-lo per poder rebre aquest suport "extra" durant aquest període.
 • Pantalla inicial abans de validar-se. És difícil proposar una solució sense saber exactament el que voleu fer. La pàgina inicial és també "una pàgina normal de Moodle" i, per tant, podeu afegir elements (etiquetes, pàgines...) Això us pot donar un grau important d'adaptació. Si voleu anar més lluny (distingir entre informació pública i privada (pels registrats)) també ho podeu fer "jugant" amb els permisos d'aquests elements (podeu fer que l'usuari autenticat vegi o no vegi els diferents elements).
  En tot cas, potser això ho va complicant tot... Si teniu una pàgina web (Nodes...) potser és millor separar la informació pública (on pot haver les instruccions que vulgueu) i els distribuidor d'aules virtuals que tindríeu a Moodle.
 • El tema de la Capçalera, també és difícil aconsellar "a cegues".
  Primer comentar la "flexibilitat del tema" que apuntàvem abans. Si vas a l'Administració del lloc -> Aparença -> Temes -> XTEC2 veuràs moltes opcions. I, al final de tot una caixa CSS per poder aplicar qualsevol estil al vostre Moodle i, per tant, ajustar temes de disseny propi.
  El nom de la capçalera és fàcil d'amagar, però heu de tenir en compte que aquest element és dinàmic; és el que us mostra en cada Aula Virtual el seu nom. Per tant, més que amagar-lo, potser preferiu adaptar-lo a la vostra capçalera, ja que és una informació important (si no, cada aula haurà de pintar dalt de tot el nom de l'espai i, si no coincideix amb el de la configuració originarà molts problemes).
Bé, moltes respostes... potser alguna cal afinar-la. Seguim!

Joan
En resposta a JOAN GUILLEN PELEGAY

Re: Nou al Moodle d'XTEC

per Marc Estruch Vivan -

Moltíssimes gràcies Joan!

He seguit els passo pel tema validació Google. Entenc que si el nostre Moodle parteix de https://educaciodigital.cat/

les dades per les credencials són (previament havent itroduït el domini educaciodigital.cat, en compte d'xtec.cat: 

 • Orígens de JavaScript autoritzats https://educaciodigital.cat
 • URIs de redirecció autoritzats https://educaciodigital.cat/nompropidelcentre/moodle/admin/oauth2callback.php

He seguit la resta de passos però a la pantalla d'inici de Moodle, quan faig clic a google m'apareix l'error: 

Error 400: redirect_uri_mismatch

En resposta a Marc Estruch Vivan

Re: Nou al Moodle d'XTEC

per JOAN GUILLEN PELEGAY -

Hola Marc,

Imagino que on diu "nompropidelcentre" heu posat el vostre, no?

En tot cas, quan apareix l'error "Error 400: redirect_uri_mismatch", ens pots passar la URL de la qual es queixa (on diu alguna cosa de l'estil: "The redirect URI in the request, xxx, does not match the ones authorized...").

Així comprovem si hem de mirar la configuració de Moodle o si has de repassar la configuració de Google.

Seguim...

Joan

En resposta a JOAN GUILLEN PELEGAY

Re: Nou al Moodle d'XTEC

per Marc Estruch Vivan -

Hola Joan,

Aquí tes:

https://educaciodigital.cat/escolesminguella/moodle/admin/oauth2callback.php, does not match the ones authorized for the OAuth client. To update the authorized redirect URIs, visit: https://console.developers.google.com/apis/credentials/oauthclient/535038250926-g6l48obkep4nfj2p1apfe7741d1l9ttr.apps.googleusercontent.com?project=535038250926

En resposta a Marc Estruch Vivan

Re: Nou al Moodle d'XTEC

per MONICA GRAU PRIETO -

Hola, Marc,

l'error el teniu a la consola de Google. Hauríeu de revisar que a l'apartat URLs redirect diu exactament això: https://educaciodigital.cat/escolesminguella/moodle/admin/oauth2callback.php

Si seguiu amb problemes envieu-nos alguna captura de pantalla a veure si detectem nosaltres l'error.

Fins ara,

Mònica