Fòrum Àgora-MOODLE

connexions

connexions

per Núria Silanes De Paco -
Nombre de respostes: 5

Bona tarda,


Des del rol d'estudiant, hem vist que poden veure quins mestres i alumnes es connecten, quins no s'han connectat encara, etc. Hi ha alguna manera de que això no ho puguin veure??


Gràcies


Núria Silanes

En resposta a Núria Silanes De Paco

Re: connexions

per JOAN GUILLEN PELEGAY -

Hola Núria,

Entenc que veus que en "Canviar de rol a Estudiant" encara veus blocs d'administració i altre informació.

Això no és un problema. El canvi de rol només serveix per mirar de visualitzar com veuen els cursos els altres rols, detectar problemes i ajudar a documentar (la guia de com han de fer les activitats, potser alguna captura o vídeo...). Però no canvia al 100% el rol. Per tant, entenc que esteu accedint a informació que no veuen els alumnes.

Si no ho teniu clar, sempre va bé crear una usuari de proves, que tingui els mateix tractament dels alumnes. Entrant amb aquest usuari sí que veureu i comprovareu el que veu i no veu un alumne.

Joan

En resposta a JOAN GUILLEN PELEGAY

Re: connexions

per Núria Silanes De Paco -

Una mare de l'escola que és mestra ens va ensenyar que com a estudiant (no canvi de rol) poden veure el llistat d'alumnes i mestres que es connecten, quan, etc. Hi ha alguna manera per què no ho puguin veure?


Gràcies!


Núria

En resposta a Núria Silanes De Paco

Re: connexions

per JOAN GUILLEN PELEGAY -

Hola Núria,

Doncs si no era amb un canvi de rol, hauríem de mirar quina configuració està malament (comptant que qui feia el report no estava entrant com a mestra).

Ens pots passar la URL del vostre Moodle? I per afinar més, si ens passes l'exemple, l'usuari alumne que veia la informació (només cal apuntar el nom de l'usuari) faríem la comprovació més exacte.

Seguim,

Joan

En resposta a JOAN GUILLEN PELEGAY

Re: connexions

per Núria Silanes De Paco -

Bon dia, 

https://educaciodigital.cat/escolamasmaria/moodle/ 


Sabem que tots els usuaris alumnes veuen el llistat de participants del seu curs amb l'últim accés al curs en el menú navegació i això ens agradaria que no ho veiessen. T'envio un usuari que hem creat com alumne: elenagarcia. 

Hem mirat els paràmetres però no trobem com treure-ho. 

Moltes gràcies

Núria Silanes

En resposta a Núria Silanes De Paco

Re: connexions

per JOAN GUILLEN PELEGAY -

Hola Núria!

Crec que hi ha dos temes diferents...

- El primer, respecte el que deies de poder veure tots els usuaris (com si fos un admin, i això em despistava) és degut a que l'usuari que reportes, no sé si per error, està inscrit a molts cursos: Tercer, Quart, Cinquè, Sisè i també Primer (encara que aquest està ocult i no ho veu).

És per això que pot veure tants alumnes, i semblaria que, com l'admin, pot veure a tothom. Però un alumne inscrit en un curs, només veu els seus companys.

- Un altra cosa, pel teu darrer missatge (sobre veure l'últim accés de cada usuari), és mirar de filar més prim i filtrar més la informació. Per defecte sí que es veu a tothom del curs, però això també podeu filtrar-ho. Cal anar a l'Administració del lloc -> Usuaris -> Permisos -> Política d'usuaris i trobareu que podeu seleccionar els camps que voleu ocultar (Camps d'usuari ocults) i, així, controlar més la informació pública. Insisteixo que aquí, pública vol dir "dins del curs". Per exemple, no es veu la data-hora de la darrera entrada al moodle, sinó a aquell curs concret.

Crec que ja ho tenim!

Joan