edpuzzle

Re: edpuzzle

per MONICA GRAU PRIETO -
Nombre de respostes: 0

Hola, Bet,

això de les activitats LTI sovint és complicat perquè depèn de tercers. Jo en primer lloc et recomanaria que mireu les activitats H5P, donen una gran quantitat de tipus d'activitats i opcions que es poden ajustar al que necessiteu. A banda de crear les activitats des del Moodle, podeu veure les possibilitats d'aquest connectora anant a https://h5p.org.

Pel que fa a l'EdPuzzle ara que l'hem estat investigant una mica (Pel que hem vist, ja ens ho confirmareu si no és així, cal que l'alumnat també tingui compte a EdPuzzle). Et faig arribar algunes consideracions que hem estat mirant/valorant amb l'equip de Cultura Digital.

  • El suport als recursos LTI els ha de proporcionar l'empresa responsable del servei extern. també heu de tenir en compte que en el moment d'utilitzar aquests serveis estu sortint del paraigües legal que els proporciona Àgora/Eix i heu de vetllar per la protecció de les dades personals dels alumnes. En tot cas, us hauríeu d'assegurar que els pares o tutors legals dels alumnes han signat una autorització específica per a utilitzar el servei amb un model de formulari similar a aquest: http://xtec.gencat.cat/ca/recursos/tecinformacio/internet_segura/documents/us-serveis/
  • Relacionat amb això, aquí trobareu un document de protecció de dades que ha de ser el marc "normatiu" per a qualsevol qüestió d'aquest tipus.
    En aquest cas en concret, apliquen les següents consideracions:
    - No es poden obrir comptes a alumnes a recursos i entorns sense consentiment previ.
    - Només podran ser accessibles en obert aquells materials que no identifiquin ni alumnes, ni professors, ni col·lectius.
    I pel que fa al consentiment previ:
    Només es poden acceptar sol·licituds o consentiments amb signatura electrònica. Donat que per telèfon o correu electrònic, no es pot comprovar que la persona que està sol·licitant la informació és el titular de les dades o el seu representant. Per aquest motiu, i per la seva pròpia seguretat i intimitat, no podem proporcionar la informació per aquest mitjà. Per correu electrònic només es poden admetre sol·licituds signades electrònicament pel titular de les dades. Per a donar resposta s'ha d'utilitzar qualsevol sistema que permeti acreditar que s'ha donat resposta.
    Per tant, en aquests moments millor no fer servir cap recurs que necessiti registre perquè els centres han de recollir el consentiment de les famílies.
Fins ara,
Mònica